Startpagina Actueel

SALV: nieuwe samenstelling, eind oktober wordt bekend wie de raad gaat leiden

De SALV, de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij, is opnieuw samengesteld. Eind oktober worden de voorzitter en de ondervoorzitter aangewezen.

Leestijd : 1 min

De leden van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV) zijn benoemd voor een termijn van vier jaar, die afloopt op maandag 12 oktober. In dit kader beslist de Vlaamse Regering tot het opnieuw samenstellen van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij. Dat gebeurde begin september.

De effectieve leden van de nieuw samengestelde SALV zijn straks: Georges Van Keerberghen, Bart Beliën en Eric Van Meervenne (Boerenbond), Hendrik Vandamme en Isabelle Baeyens (ABS), Danny Vandebeeck (VAC), Bram Van Hecke (KLJ en Groene Kring), Lut D’Hondt (Ferm), Gert Engelen (Rikolto), Freek Verdonckt (BBL en Natuurpunt), Esmeralda Borgo (BioForum Vlaanderen), Emiel Brouckaert (Rederscentrale), Carl De Braeckeleer (Fedagrim), Liesbeth Verheyen (BFA), Nadia Lapage (Fevia Vlaanderen), Luc Vanoirbeek (VBT), Veerle Van Der Sypt (Unizo), Jan Velghe (BVOEC), Stefaan De Smet (Landbouwonderzoek) en Patricia Sieuw (Landbouwonderwijs). Er werden ook plaatsvervangers gekozen.

Vandaag is Hendrik Vandamme (ABS) voorzitter en Georges Van Keerberghe (BB) ondervoorzitter. “Eind oktober worden tijdens de eerste vergadering van de nieuw samengestelde SALV de voorzitter en ondervoorzitter aangeduid”, zegt Koen Carels, secretaris van de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken