Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel handhaaft melkprijs op 27 euro

Milcobel handhaaft voor augustus-leveringen een standaardprijs van 27 euro per 100 liter. Dit correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van 29,42 euro/100 l voor een gestandaardiseerde levering.

Leestijd : 1 min

Melkprijzen staan sinds de coronacrisis onder druk. Milcobel heeft daarnaast last van een moeilijke mozzarellamarkt en hoge financieringslasten die samenhangen met investeringen die het deed in een nieuwe poedertoren en mozzarellaproductie. Vrij recent demonstreerden zo’n 60 boeren bij de Milcobel-site in Langemark voor een betere melkprijs. De directie verklaarde het signaal zeer serieus te nemen en maakte al dan niet toevallig een dag later bekend een verlieslatend bedrijf in Schoten voor melk in pakken te willen sluiten.

De eenheidsprijs voor het vet en het eiwit bedraagt 3,5526 euro/kg.

In onze gebruikelijke maandelijkse berichtgeving komt de ‘reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering’ als volgt tot stand:

· Een leveringsomvang van 650.000 liter op jaarbasis met een vetgehalte van 43 g/l en met een eiwitgehalte van 35 g/l.

· IKM-gecertificeerd en met deelname aan het paratbc-programma.

· Kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml.

· Geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken