Startpagina Bedrijfsnieuws

Aviko neemt Duitse aardappelfabriek over

Aardappelproducent Aviko neemt een Duitse fabriek van Unilever over. De fabriek in Stavenhagen verwerkt aardappelen tot onder meer aardappelpuree, knoedels, gnocchi en snacks. Bij de fabriek werken 210 mensen. In de deal is ook een langjarig strategisch partnership met Unilever opgenomen. Unilever blijft de komende jaren een vast volume aardappelproducten kopen van de fabriek.

Leestijd : 2 min

De fabriek bevindt zich in het noordoosten van Duitsland, zo’n 180 km ten noorden van Berlijn. Aviko brengt de fabriek onder bij Aviko Rixona, dat door de toevoeging haar positie als leidende fabrikant van aardappelgranulaat en aardappelvlokken wil versterken. De merken die in de fabriek worden gemaakt, zoals Pfanni en Knorr, blijven van Unilever.

“De wereldwijde vraag naar aardappelgranulaat en -vlokken neemt voortdurend toe en wordt onder meer gedreven door een sterke groei in de vraag naar zoute snacks op alle vijf continenten”, verklaart Chris Deen, topman van Aviko Groep, waar Rixona toe behoort. “Deze acquisitie sluit naadloos aan op Rixona’s ambitie om wereldmarktleider te worden in aardappelgranulaat en -vlokken. Wij zijn voornemens om de volledige capaciteit van Stavenhagen te benutten. Het additionele volume en de extra omzet zullen onze positie verder versterken en daarmee het ambitieuze groeitraject ondersteunen.”

Aviko - een belangrijke concurrent van Clarebout en Agristo - is onderdeel van Cosun, een bedrijf van suikerbietentelers. De overname past volgens de CEO van dat bedrijf naadloos in de ambitie van Cosun om een leidende positie te nemen in plantaardige ingrediënten. “De uitbreiding van de productiecapaciteit en het strategische partnership met Unilever zijn in lijn met de positieve ontwikkeling van de markt in aardappelvlokken en -granulaat”, aldus Albert Markusse, CEO Royal Cosun.

De transactie is aangemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken