Startpagina Bedrijfsnieuws

DeLaval breidt haar assortiment kalver melkmobielen uit

DeLaval presenteert de CMMV: een kalver melkmobiel met directe verwarming, voor het mixen, opwarmen, transport en een juiste dosering van volle melk of melkvervanger aan kalveren. De CMMV is beschikbaar in een 150 en 200 liter uitvoering. Met de komst van de CMMV, biedt DeLaval nu 4 verschillende typen kalver melkmobielen aan.

Leestijd : 2 min

In de afgelopen jaren is er volgens de Zweede onderneming een toename zichtbaar van het individueel huisvesten van kalveren. Het voeren van de kalveren is daarmee volgens DeLaval een tijdrovende en zware klus.

Gezonde kalveren

De CMMV kalver melkmobiel maakt het volgens de fabrikant mogelijk om de kalveren nog nauwkeuriger te kunnen voeren. Dankzij de roerfunctie ontstaat er volgens DeLaval altijd een mooi homogeen mengsel. De roerfunctie heeft 2 standen tot zijn beschikking. Intensief mixen voor gebruik bij melkpoeder en effectief roeren bij het verwerken van verse melk. Dankzij een krachtige pomp is de dosering snel en nauwkeurig.

De dosering is volgens DeLaval eenvoudig in te stellen. De melk wordt direct opgewarmd in de verticale tank en houdt de melk warm en op temperatuur tijdens het voeren.

Gebruiksvriendelijk

De CMMV rijdt dankzij DeLaval dankzij de 4 grote robuuste wielen, goed en gemakkelijk over het erf. Dankzij de grote wielen vormen eventuele afstapjes of drempels geen problemen. De CMMV van DeLaval heeft een eenvoudig te bedienen controlepaneel waarop eenvoudig de actuele melkhoeveelheid is te zien. Ook kan hier de dosering op worden ingesteld en gekalibreerd en de semi-automatische reiniging gestart worden. De CMMV is per direct beschikbaar via het DeLaval dealernetwerk in de Benelux.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken