Startpagina Bedrijfsnieuws

FrieslandCampina bouwt nieuwe zuivelfabriek in Indonesië

FrieslandCampina investeert 250 miljoen euro in een nieuwe zuivelfabriek en distributiecentrum in Indonesië. In de fabriek wordt straks gecondenseerde en gepasteuriseerde melk gemaakt. De leden van de Nederlandse coöperatie, die circa 300 Belgische leveranciers telt, stemden deze week in met de plannen.

Leestijd : 2 min

Wat Indonesië betreft gaat het om een locatie in de buurt van Jakarta, die zal vallen onder FrieslandCampina-dochter Frisian Flag Indonesia. De investering maakt het volgens FrieslandCampina mogelijk om in de toekomst verder te kunnen groeien in Indonesië, wat voor het bedrijf één van de grootste, snelst groeiende en meest winstgevende markten. Het land telt circa 270 miljoen mensen. Het land kent een vrij laag gemiddeld inkomen, maar wel een snel groeiende economie.

CEO Hein Schumacher spreekt van een belangrijke investering. “Met deze uitbreiding zijn we in staat om in de toekomst nog meer mensen in Indonesië van onze voedzame zuivelproducten te voorzien. Frisian Flag, of ‘Susu Bendera’ zoals de Indonesiërs het noemen, is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot een merk dat iedereen in Indonesië kent en het enige zuivelmerk in de top 10 van FMCG-merken (consumentengoederen met hoge omloopsnelheid, red). Ons plan is om in Indonesië de meest duurzame productielocatie van FrieslandCampina neer te zetten en met deze nieuwe productielocatie verder te groeien in deze grote, belangrijke markt en tegelijkertijd daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Indonesische economie en zuivelsector.”

Het is de bedoeling dat in april 2021 wordt gestart met de bouw van de nieuwe zuivelfabriek voor de productie van gecondenseerde en gepasteuriseerde melk. De totale productiecapaciteit zal meer dan een half miljard kilo eindproduct bedragen met de mogelijkheid om uit te breiden naar een miljard kilo. Tegelijkertijd wordt gestart met de ombouw van de productielocatie Pasar Rebo tot het centrale productiecentrum van lokale kindervoedingsmerken voor Azië. Beide projecten moeten in de eerste helft van 2024 zijn afgerond.

Frisian Flag Indonesia is een van de grootste zuivelbedrijven van Indonesië. In totaal werken er bij Frisian Flag Indonesia ongeveer 3.000 mensen en via distributeurs zijn er dagelijks zo’n 2.000 verkopers onderweg om alle 350.000 verkooppunten in Indonesië te voorzien van zuivelproducten.

Nigeriaanse overname

In de kantlijn nam FrieslandCampina’s Nigeriaanse werkmaatschappij Wamco de zuivelactiviteiten van Nutricima in Nigeria over. Door de overname krijgt de Nigeriaanse dochter van FrieslandCampina extra productiecapaciteit om aan de groeiende vraag naar lokaal geproduceerde geëvaporeerde melk en poedermelk te kunnen voldoen. De productiefaciliteit in de deelstaat Lagos Lagos, wordt onderdeel van het productienetwerk van FrieslandCampina Wamco.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken