Startpagina Actueel

Vlaams-Brabantse gouverneur roept op om spaarzaam gebruik te maken van drinkwater

Op basis van de resultaten van overleg met de drinkwatermaatschappijen die actief zijn in de provincie, acht Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte het momenteel niet nodig om een verbodsmaatregel op te leggen in verband met het waterverbruik, zoals sinds vorige week geldt in delen van West-Vlaanderen, waar men niet langer water mag oppompen voor de landbouw.

Leestijd : 1 min

De Witte lanceert wel een oproep om spaarzaam en duurzaam gebruik te maken van drinkwater.

Er stelt zich momenteel in Vlaams-Brabant nog geen probleem voor wat betreft de drinkwatervoorziening. "Het zou kunnen dat er lokaal problemen optreden maar de drinkwaterbedrijven hebben de laatste jaren dusdanig geïnvesteerd in hun infrastructuur dat bij een watertekort onmiddellijk water wordt aangevoerd uit andere gebieden waar er geen problemen zijn", aldus De Witte in een mededeling met preventietips op de website van de provincie Vlaams-Brabant.

Wel reikt de gouverneur een aantal tips aan om het waterverbruik te verminderen, zoals het nemen van een douche in plaats van een lang bad, 's nachts de waterkraan dicht te laten, de plantentuin zo weinig mogelijk sproeien en bloemen en planten begieten op de minst warme ogenblikken van de dag, het gazon niet sproeien, de auto met regenwater wassen...

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken