Startpagina Economie

Landbouwministerie steunt 14 projecten voor exportpromotie

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits steunt financieel 14 innovatieve concepten voor het openen van buitenlandse afzetmarkten of versterken van bestaande afzetmarkten. De steun past binnen de relance en de aandacht voor export naar aanleiding van de coronacrisis. De goedgekeurde projecten lopen uiteen: van paksoi en kersen naar Hong Kong, de promotie van de Conference peer in China, tot virtuele beurzen en 3D-bedrijfsbezoeken.

Leestijd : 2 min

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits kent in het kader van de relance en de export naar aanleiding van de coronacrisis 300.000 euro extra toe aan het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). VLAM ondersteunt bedrijven die concrete en innovatieve ideeën hebben om buitenlandse markten te openen. Geïnteresseerden konden tussen 15 augustus en 15 september een dossier indienen. Een jury heeft alle ingediende dossiers beoordeeld en besliste om de 14 hoogst scorende projecten financieel te ondersteunen. De goedgekeurde dossiers kunnen met onmiddellijke ingang worden uitgevoerd.

Filip Fontaine, algemeen directeur van VLAM: “De VLAM-incubator is een succes. We kregen 46 dossiers binnen en dit uit álle deelsectoren van de landbouw. Wat opvalt is dat de zwaar getroffen sierteeltsector sterk vertegenwoordigd is bij de goedgekeurde dossiers. Verder blijken er ook heel wat voorstellen met een sterk digitale inslag bij te zijn.”

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits: ”Het is duidelijk dat de bedrijven vertrouwen stellen in VLAM voor de exportondersteuning in deze moeilijke periode. De interesse voor onze oproep was dan ook groot. De ingediende projecten zijn heel gevarieerd en mikken op de export naar landen dichtbij en ver weg. Ik hoop dat dit het begin is van een mooi verhaal, waarmee we ook de komende jaren onze Vlaamse exportpositie kunnen versterken.”

Goedgekeurde projecten zijn onder meer het promoten van Vlaams kalfsvloees in Saoedi-Arabië, het lanceren van zuiveldrank op de Chinese webshop Alibaba, de ontwikkeling van virtuele vleesinspecties en het verlengen van de houdbaarheid van azalea’s om aantrekkelijk te blijven voor de Britse markt.

Lees ook in Economie

Dalende melkpoedermarkt door zwakke mondiale vraag

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan in dalende lijn, de voorraden zijn zowel in Europa als in de VS laag door een lagere productie.
Meer artikelen bekijken