Wereldvoedseldag: FrieslandCampina doneert 20.000 zuivelproducten

FrieslandCampina telt in ons land circa 300 leveraars. Het bedrijf behoort tot de grootste melkerijen van Europa.
FrieslandCampina telt in ons land circa 300 leveraars. Het bedrijf behoort tot de grootste melkerijen van Europa. - Foto: RFC

Wereldvoedseldag, oftewel ‘World Food Day’, is sinds 1981 dé dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor voedselzekerheid. Honger lijkt voor veel mensen misschien een ‘ver-van-je-bed’ show, merkt FrieslandCampina op. Maar helaas dragen globalisering, urbanisatie, klimaatverandering en politieke geschillen bij aan een situatie waarin wereldwijd miljarden mensen lijden onder een gebrek aan voedselzekerheid. Ook in België lijden steeds meer mensen aan honger, aldus FrieslandCampina.

Bovendien duwt de coronacrisis spijtig genoeg meer en meer mensen in armoede. Bijna 200.000 mensen per maand zijn vandaag genoodzaakt een voedselpakket op te halen om te kunnen overleven, een stijging van 15% in vergelijking met 2019.Omdat voedselzekerheid ook een belangrijk onderdeel uitmaak van het duurzaamheidsbeleid van FrieslandCampina, doneert de zuivelcoöperatie opnieuw meer dan 20.000 extra Campina en Cécémel producten aan de Belgische Federatie van Voedselbanken.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “één van de belangrijkste vragen die we ons voortdurend stellen; hoe zorgen we ervoor dat de groeiende wereldbevolking in 2050 voedzaam en betaalbaar kan eten en hoe doen we dit zo duurzaam mogelijk, met respect voor de biodiversiteit en ecosystemen, én mits een faire prijs voor onze melkveehouders. Zuivel bevat van nature essentiële voedingsstoffen waaronder eiwitten, calcium en vitamines, en past dus zeker in een duurzaam voedingspatroon. Onze melkveehouders en medewerkers werken elke dag intensief samen om zo veel mogelijk mensen te voorzien van onze voedzame melkproducten.”

Daarnaast ondersteunt FrieslandCampina op regelmatige basis de Belgische voedselbanken. “Met deze extra donatie ter ere van Wereldvoedseldag steunen we alvast duizenden huishoudens.”

Jan Cees Bron

Meest recent

Meest recent