Fendt presenteert nieuwe 200 Vario (VPF)-serie

De nieuwe Fendt 200 Vario-serie kent uiterlijke maar vooral onderhuidse wijzigingen,  zeker wat cabine  en bediening betreft.
De nieuwe Fendt 200 Vario-serie kent uiterlijke maar vooral onderhuidse wijzigingen, zeker wat cabine en bediening betreft. - Foto: TD

Ruim 10 jaar na de introductie van de 200 Vario is het model aan een vernieuwing toe. Het design van de grotere tractoren vinden we nu terug bij de kleinste uit de serie. Deze heeft een nieuwe cabine dat het nieuwe FendtONE-bedieningsconcept integreert. (Zie Landbouwleven editie 17 september 2020)

5 modellen

De 200 Vario-serie heeft 5 modellen binnen het vermogensbereik van 79 tot 124 pk. Allen zijn ze beschikbaar in Power, Profi en Profi+ uitvoering. Het topmodel, de Fendt 211 Vario heeft het DynamicPerformance Power boost concept aan boord en kan zo maximaal 124 pk leveren. 10 pk extra vermogen wordt beschikbaar als deze vermogensvraag geuit wordt door bijvoorbeeld de aftakas, hydraulica of koelventilator.

Het vermogen komt uit een driecilinder 3,3 liter Agco Power motor. Deze voldoet aan de Stage V emissienorm dankzij gebruik van een dieseloxydatiecatalysator (DOC), een dieselpartikelfilter (DPF) en het selectieve catalytische reductiesysteem (SCR).

Frontladerwerk

De nieuwe 200 Vario is nog beter ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een frontlader. De dwarsbalk boven de voorruit van de cabine is smaller uitgevoerd voor meer overzicht. Naast de multifunctionele joystick (die de belangrijkste tractorfuncties herbergt) is er nog een extra joystick die zich perfect leent om de frontlader aan te sturen én waarmee ook van rijrichting gewisseld kan worden. Frontladerwerk kan dus uitgevoerd worden met de linkerhand aan het stuur en de rechterhand aan de joystick. Nog meegeven dat deze tractorserie een heel laag zwaartepunt heeft. Nuttig bij inzet in heuvelachtig terrein.

De nieuwe 200 Vario-serie is er ook in V-, F- of P-uitvoering. Dit zijn de smalspoor, boomgaard en wijngaard- trekkers.
De nieuwe 200 Vario-serie is er ook in V-, F- of P-uitvoering. Dit zijn de smalspoor, boomgaard en wijngaard- trekkers. - Foto: TD

Smalspooruitvoering

De 200 Vario serie is er ook in V-,F- of P-uitvoering. Dit zijn de zogenaamde smalspoor-, wijnbouw- of boomkwekerijmodellen. Afhankelijk van de uitvoering is de breedte van de tractor 1,07m tot 1,68m. De 200 Vario VFP-modellen hebben een nieuwe 4-stijlencabine die meer ruimte biedt dan de voorgaande modellen, vooral meer hoofdruimte door de hogere cabine. Standaard is luchtfiltersysteem categorie 2 toegepast, in optie is categorie 4 mogelijk. Deze laatste biedt nog meer bescherming bij het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen.

In de cabine is er ook extra aandacht om verwarmingsblazers onderaan op de voeten te richten. Dit is heel handig als de tractoren worden ingezet in de winterdienst bij bv. sneeuw ruimen.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent