Startpagina Economie

Flanders Horse expo verzet, Jumping Mechelen verhuist naar Lier

Flanders Horse Expo verhuist van het voorjaar naar najaar 2021. Jumping Mechelen kiest voor een alternatief scenario. Indien het voorstel wordt goedgekeurd, en de coronacijfers positief evolueren plant Jumping Mechelen tussen 26 en 30 december een Covid Pop-up-editie in het Azelhof (Lier), mét de 3 FEI World Cups (Jumping, Dressuur, Vierspan) en de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy.

Leestijd : 2 min

Vanwege corona is op dit ogenblik is er nog geen zekerheid over de organisatie van beurzen en events in het voorjaar en de te nemen voorzorgsmaatregelen. Flanders Horse Expo organiseren heeft maanden nodig om een beurs voor te bereiden, en ook standhouders hebben tijd nodig.“Wij hadden niets liever gedaan dan voor het 14e jaar op rij een gezellig druk event te organiseren, maar wij willen dit alleen doen als wij de gezondheid van iedereen kunnen garanderen. Sociale contacten zijn een belangrijk onderdeel van Flanders Horse Expo. Laat dat net lastig zijn onder deze omstandigheden.”, verklaren Vera en Frederik Meersman, organisatoren van Flanders Horse Expo.

De nieuwe datum: 30 oktober tot en met 1 november 2021 in Flanders Expo Gent.

Jumping Mechelen

Jumping Mechelen kiest voor een alternatief scenario. Indien het voorstel wordt goedgekeurd, en de coronacijfers positief evolueren plant Jumping Mechelen tussen 26 en 30 december een Covid Pop-up-editie in het Azelhof (Lier), mét de 3 FEI World Cups (Jumping, Dressuur, Vierspan) en de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy. Ook voor een CSI Junioren en Young Riders, de finales van de JM Indoor Masters, en de veiling voor 2-jarige springpaarden wordt ruimte vrijgehouden. Er zal dan beperkt ruimte zijn voor publiek. De FEI zal de wereldbekerfinales inrichten indien er minstens 3 kwalificaties doorgaan.

Door toch door te gaan, wil de organisatie de internationale jumpingwereld een hart onder de riem steken. Daarnaast krijgen de jonge ruiters kansen om leerrijke proeven te rijden, worden de finales van de FEI Jumping Ponies’ Trophy verreden en kunnen de geselecteerden van de JM Indoor Masters rekenen op een mooie finale. Tot slot staat ook de veiling voor 2-jarige springpaarden op het programma. Voor diverse finalewedstrijden die niet tijdens Jumping Mechelen 2020 kunnen plaatsvinden, werken de federaties aan een alternatief. Zij houden hun leden hiervan op de hoogte.

Beperkt publiek

In het voorgelegde plan voor de Covid Pop-up editie van Jumping Mechelen is, zeer beperkt, ruimte voor publiek. Aanwezigen zullen het event zittend aan tafels bijwonen, volgens het horecaprotocol. De organisatie zal daarnaast volop inzetten op livestreaming en live TV zodat iedereen, thuis naast de kerstboom, alsnog gezellig mee kan genieten.

Lees ook in Economie

Hoge melkaanvoer doet prijzen dalen

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten dd. 19 januari 2023. De hoge melkaanvoer, in combinatie met snel dalende prijzen van basiszuivelproducten, weegt duidelijk op de prijs voor spotmelk in onze contreien.
Meer artikelen bekijken