ForFarmers neemt pluimveespecialist De Hoop Mengvoeders over

ForFarmers en De Hoop denken samen de vleeskuikenhouderij beter te kunnen bedienen.
ForFarmers en De Hoop denken samen de vleeskuikenhouderij beter te kunnen bedienen. - Foto: De Hoop

ForFarrmers zegt dat beide ondernemingen voor de pluimveeketen veel meerwaarde zien in één krachtige, internationale organisatie, waar voerkwaliteit en advies aan pluimveehouders centraal staan. Consumenten vinden het volgens de onderneming steeds belangrijker te weten waar voeding vandaan komt en de vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding neemt toe. Dit leidt vooral in de vleespluimveeketen tot meer strategische samenwerkingen.

In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. Daarmee werd 110 miljoen euro omzet gegenereerd. Circa 80% van het geproduceerde volume wordt in Nederland afgezet. De overige 20% volume wordt vanuit Nederland in België en Duitsland verkocht. Het bedrijf heeft 52 medewerkers en de productie vindt plaats in een moderne fabriek in Oost-Nederland, niet ver van Arnhem. ForFarmers

Pieter Wolleswinkel, Directeur ForFarmers Nederland, zegt: “We zijn bijzonder verheugd over de samenvoeging met De Hoop, waar kwaliteit van voeders en advies ook zo nadrukkelijk in het vaandel staan. Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden en past volledig in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie.”

Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop, stelt: “De beslissing om ons aan te sluiten bij ForFarmers is toekomstgericht en vooral genomen in het belang van onze medewerkers en klanten. In onze lange historie hebben we altijd klanten aan ons willen binden door hen het beste voer en het beste advies te bieden. Wij vinden in ForFarmers de partij met eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering.”

Onder de naam ForFarmers-De Hoop

ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten, inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten, wordt verwacht plaats te vinden in het eerste kwartaal van 2021. Financiële details over de transactie worden op dit moment niet prijsgegeven.

Meest recent

Meest recent