Startpagina Akkerbouw

Eindopbrengst Innovator schommelt rond 40 ton/ha

De totale eindopbrengst (alle sorteringen én afval) van Innovator komt op 40 ton/ha. Het verschil tussen de percelen is zeer groot, gaande van slechts 20 ton/ha tot wel 53 ton/ha. Zo berekende Fiwap en Carah in Wallonië, waar ze 8 percelen Innovator opvolgen omwille van het belang van dit ras.

Leestijd : 1 min

Van de opbrengst +35mm zit 87% in de frietsortering of dit is goed voor 34 ton/ha. Het tienjarig gemiddelde bedraagt echter 50 ton/ha, daar blijven we dit jaar dus ver onder. We doen het wel net iets beter dan tijdens groeiseizoen 2019 en 2018 (37 ton/ha).

Omwille van de droogte haalde ook Innovator, net zoals alle andere rassen, een hoog onderwatergewicht van gemiddeld 399 g/5kg. De voorbije jaren haalden we gemiddeld 374 g/5kg. De frietkwaliteit van elke partij was uitstekend. Doorwas werd op de bezochte velden niet gevonden. Ook de hoeveelheid tarra bleef beperkt.

Naar Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA)

Lees ook in Akkerbouw

Insecten, duiven en bemesting opvolgen

Granen Medewerkers van het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant zijn opnieuw begonnen met koolzaadpercelen op te volgen en geven hierbij hun eerste adviezen mee. Het LCG volgde dan weer de bladluisdruk in granen op.
Meer artikelen bekijken