Startpagina Akkerbouw

Minister Demir sluit 35 jachtvelden in Oost-Vlaanderen

Vlaams Minister van Natuur en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) sluit 35 jachtvelden op delen van het grondgebied van Zelzate, Gent, Wachtebeke en Lochristi. De natuurinspectie betrapte vorige week een bestelwagen met 110 fazanten en 25 patrijzen. Een jager had de bedoeling ze uit te zetten. Twee weken geleden nam de minister een gelijkaardige beslissing over een wildbeheerseenheid in West-Vlaanderen.

Leestijd : 1 min

Het uitzetten van gekweekte patrijzen in het wild is verboden in Vlaanderen. "Onze inspecteurs van Natuur en Bos hebben sterk werk geleverd", zegt Demir. Vorige week sloot de minister al wildbeheerseenheid Westland (West-Vlaanderen), en doet nu hetzelfde met wildbeheerseenheid De Reynaert, waar alle jacht op de kleinwildsoorten fazant, haas en patrijs verboden wordt tot 30 juni 2021.

"Wie niet horen wil, moet voelen", zegt Demir. "Het illegaal kweken en uitzetten van patrijzen is een onaanvaardbare praktijk." Er volgt een strafonderzoek naar de feiten in Oost-Vlaanderen. De minister vraagt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) om tot een betere wetenschappelijke monitoring te komen van de patrijs, zodat de bejaagbaarheid vanaf volgend jachtseizoen kan worden bijgesteld.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken