Startpagina Actueel

Nood aan objectivering van beschikbare cijfers in Vlaamse land- en tuinbouw

Meten is weten. Maar nog te vaak worden globale cijfers op wereldschaal geprojecteerd naar Vlaanderen. En daar loopt het mank. Het departement Landbouw & Visserij werkt aan een nieuwe website. Daarop zal nog meer aandacht worden besteed aan accurate en de meest actuele data.

Leestijd : 1 min

Ook in de landbouwsector debatten voeren op basis van Vlaamse cijfers is volgens landbouwminister Hilde Crevits een heel belangrijk aandachtspunt én pijnpunt.

Het Departement Landbouw & Visserij werkt aan een nieuwe website waarop de meeste accurate en actuele data beschikbaar zullen worden gesteld. “Ik zou die nieuwe website begin 2021 willen lanceren”, zegt landbouwminister Hilde Crevits.

“Heel veel debatten worden in de landbouw gevoerd op basis van cijfers die plots de wereld worden ingestuurd. De sector heeft een beetje gebrek aan zelfvertrouwen en is niet vlug op de cijfers te betwisten.”

Met kennis van zaken

“Ik zou een objectivering wensen van de Vlaamse cijfers op alle vlakken, zodat je daarover kunt spreken met kennis van zaken”, geeft Vlaams minister Hilde Crevits nog mee.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken