Startpagina Akkerbouw

Nieuw fungicide met Inatreq Active goedgekeurd

Corteva Agriscience heeft de goedkeuring ontvangen voor 2 nieuwe fungicides die de actieve stof Inatreq Active (50 g/l Fenpicoxamid) bevatten, namelijk Questar en Aquino.

Leestijd : 1 min

Deze 2 fungicides zijn van natuurlijke oorsprong en bieden een nieuwe werkingswijze tegen schimmelziektes in granen. Zo dragen ze bij aan een duurzame bestrijding.

De nieuwe oplossing zal vooral helpen met het beheersen van septoria, een heel voorname schimmelziekte in graan. Tevens is de nieuwe werkingswijze zeer welkom, daar er meer en meer bestaande graanfungicides verdwijnen.

Inatreq vertoont geen kruisresistentie met bestaande middelen. Hiernaast is er flexibiliteit in toepassingsmogelijkheden en een breedwerkend gedrag van het fungicide. Naast septoria wordt ook bruine- en gele roest aangepakt evenals de bladvlekkenziekte.

Lees ook in Akkerbouw

Fruitboeren vrezen voorspelde nachtvorst

Akkerbouw De lagere temperaturen van de afgelopen dagen en de voorspelde nachtvorst kan tot grote schade leiden bij de fruitkwekers in Limburg. Zowel woensdag- als donderdagnacht (17 en 18 april) zullen de fruitkwekers alle middelen bovenhalen om te voorkomen dat de temperatuur in hun plantages onder het vriespunt zakt. “Al vanaf -1°C kan er schade optreden”, zo zegt Danny Bylemans van PC Fruit in Velm (Sint-Truiden).
Meer artikelen bekijken