Amerikaans rapport bijzonder kritisch over Farm-to-Fork-strategie van Europese Unie

De Europese commissie verdedigt haar strategie en stelt dat er geen probleem met de voedselzekerheid zal bestaan in de EU en de VS en dat de nieuwe duurzaamheidsambities er wereldwijd geen zal uitlokken.
De Europese commissie verdedigt haar strategie en stelt dat er geen probleem met de voedselzekerheid zal bestaan in de EU en de VS en dat de nieuwe duurzaamheidsambities er wereldwijd geen zal uitlokken. - Foto: Pixabay

De USDA-studie onderzocht de gevolgen van de F2F- en Biodiversiteitsstrategieën. “Tegen 2030 zou het aantal ‘voedselonzekere’ mensen wereldwijd kunnen oplopen tot 185 miljoen.” Deze cijfers zijn gebaseerd op de analyse van de USDA die beweert dat de 2 strategieën een daling van de landbouwproductie in de EU met 12% zou kunnen veroorzaken, wat zou kunnen leiden tot een domino-effect van hogere voedselprijzen.”

De Europese commissie verdedigt haar strategie en stelt dat er geen probleem met de voedselzekerheid zal bestaan in de EU en de VS en dat de nieuwe duurzaamheidsambities er wereldwijd geen zal uitlokken. “De economie komt er beter uit omdat de duurzaamheid zal vergroten en de toegevoegde waarde voor alle voedselproducenten wordt ontsloten.”

Ihsmarket-LV

Meest recent

Meest recent