Startpagina Actueel

Grootschalige statiegeldcampagne, ook voor veiligheid van het vee

Vandaag start in ons land en in Nederland een grootschalige statiegeldcampagne. In totaal scharen 151 gemeenten, bedrijven en organisaties achter de campagne "Statiegeld, Yes We Can!" van de Statiegeldalliantie. Ook het Algemeen Boerensyndicaat zet de schouders onder het project.

Leestijd : 1 min

De Statiegeldalliantie ijvert al jaren voor de invoering van statiegeld op PET-flessen en blikjes in de strijd tegen zwerfvuil. Dinsdag lanceert de organisatie een nieuwe campagne. Die campagne met als slogan "Statiegeld. Yes We Can!" zal onder meer te zien zijn in 55 Nederlandse gemeenten en ook 13 Belgische gemeenten, onder meer Gent, De Panne, Lanaken en Laakdal doen mee.

Ook een hele reeks bedrijven en organisaties, gaande van Ecopower tot het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), zetten hun schouders mee onder de campagne. "Wij dringen aan op een snelle invoering van statiegeld in België", zegt Eric Claeys, directeur van het Algemeen Boerensyndicaat. "Voor de veiligheid van ons vee en het proper houden van onze velden en weiden. Zwerfvuil, en zeker blik, glas en plastic, heeft een nefaste invloed op onze landbouwactiviteiten", aldus Claeys.

Belga

Lees ook in Actueel

Geslaagd demoveld wintergranen bij Jorion Philip-Seeds

Bedrijfsnieuws Het ziet ernaar uit dat 2023 een bijzonder jaar wordt voor Jorion Philip-Seeds. Het zaadbedrijf zwaait niet alleen icoon Joris Vanmeirhaeghe uit naar zijn pensioen, maar viert ook het tienjarige huwelijk van de tandem Jorion & Philip-Seeds. Bovendien kwam er een uitbreiding in het gamma, volledig aangepast aan het nieuwe GLB. Het gamma wintergranen blijft uiteraard een belangrijk thema.
Meer artikelen bekijken