Startpagina Actueel

Coöperatie Hoogstraten ontvangt studenten in veilige omgeving

Van 7 tot en met 15 december wordt de nieuwe opslagloods voor leeggoed op Coöperatie Hoogstraten omgetoverd tot examenlokalen voor de leerlingen van VITO Hoogstraten. De eerste dagen zal het telkens gaan om een beperkte groep leerlingen, maar dit zal zich verder uitbreiden tot 463 leerlingen op het einde van de examenperiode.

Leestijd : 2 min

Het organiseren van de kerstexamens in de huidige omstandigheden is helemaal geen eenvoudige opdracht. Scholen staan voor de uitdaging om te voldoen aan de veiligheidsmaatregen in verband met covid-19, maar willen toch het nodige pedagogische comfort bieden aan hun leerlingen. Door het gebruik van de nieuwe opslagloods van de coöperatie kunnen de leerlingen van VITO Hoogstraten hun examens afleggen in alle rust en bovendien met de nodige afstand.

Bijdragen aan economische en sociale ontwikkeling

De coöperatieve gedachte ligt aan de basis van deze samenwerking. Als één van de grotere werkgevers in de regio wil Coöperatie Hoogstraten positief bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de gemeenschap. Toen de vraag naar mogelijke examenlocaties kwam, heeft de coöperatie dan ook alles in werking gesteld om dit mogelijk te maken. De gloednieuwe loodsen zijn ruim, hoog en vooral goed geventileerd. Kortom, de ideale omgeving om in deze coronacrisis examens af te leggen.

Bovendien is regio Hoogstraten van oudsher een belangrijke tuinbouwregio. Samen met meer dan 200 actieve telers zorgen 150 medewerkers van Coöperatie Hoogstraten er dagelijks voor dat consumenten kunnen genieten van verse groenten en fruit. Om die opdracht te kunnen blijven vervullen, rekent de coöperatie ook op instroom van jongeren. Sinds jaar en dag heeft VITO Hoogstraten een land- en tuinbouwafdeling die leerlingen klaarstoomt voor een job in de tuinbouwsector.

Wisselwerking met de nabije omgeving

Daarom zet de coöperatie meer dan ooit in op wisselwerking, niet alleen tussen telers en consumenten, maar ook met de nabije omgeving. Op die basis bouwt Coöperatie Hoogstraten verder, ook in deze uitdagende tijden. Naast het aanbieden van een geschikte locatie wil de coöperatie de studenten ook een hart onder de riem steken. Hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan! Er zullen enkele handige hulpmiddeltjes en de nodige vitamientjes voorzien worden.

Coöperatie Hoogstraten

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken