Startpagina Actueel

GAIA roept consument op om geen paardenvlees uit Latijns-Amerika en andere overzeese gebieden te kopen

Volgens dierenrechtenorganisatie GAIA lijden Argentijnse slachtpaarden nog altijd in afschuwelijke omstandigheden. “Dat blijkt uit nieuw onderzoek. We roepen de consument om geen paardenvlees uit Latijns-Amerika en andere overzeese gebieden te kopen”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Leestijd : 1 min

Tussen augustus 2019 en oktober 2020 hebben GAIA, Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zurich een onderzoek uitgevoerd.

Situatie van slachtpaarden rampzalig in Argentinië

“Zoals de nieuwe beelden tonen, is de situatie in Argentinië nog altijd rampzalig. Gestolen paarden, gesjoemel met identificatie en papieren, dieren met etterende wonden en gebroken benen, zieltogende dieren, een totaal gebrek aan diergeneeskundige verzorging, geen beschutting tegen hitte en hevige regen...”, stelt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

GAIA klaagt al sinds 2010 de situatie aan in Argentinië en overtuigde alle supermarkten - met uitzondering van Carrefour - om op te houden met Argentijns paardenvlees te verkopen. De dierenrechtenorganisatie roept consumenten op om geen paardenvlees meer te kopen uit Latijns-Amerika en andere overzeese landen.

Protestmail sturen

“We dringen er bij de Europese commissie op aan om de import uit die landen te verbieden.” Dat gebeurde eerder met paardenvlees uit Mexico en Brazilië. “Via www.paardvanbijons.be kan een protestmail naar de supermarktketen Carrefour worden gestuurd.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken