Wolf duikt op in Friesland, veehouders vragen hek rond provincie

De veehouders zijn bang dat er binnen 10 jaar geen schapen en koeien meer in de wei kunnen lopen, omdat er dan zoveel wolven zijn dat de dieren niet meer veilig zijn.
De veehouders zijn bang dat er binnen 10 jaar geen schapen en koeien meer in de wei kunnen lopen, omdat er dan zoveel wolven zijn dat de dieren niet meer veilig zijn. - Foto: Pixabay

Wolvendeskundigen van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging hebben vastgesteld dat het zeker om een wolf gaat, zo maakten ze donderdag bekend. Er was al eerder een wolf actief op de grens van Friesland en Drenthe. Donderdag pleitte een groep Friese veehouders, verenigd in de stichting Wolvenhek Fryslân, ervoor om een hek om de provincie te plaatsen om de wolf buiten de deur te houden.

De veehouders zijn bang dat er binnen 10 jaar geen schapen en koeien meer in de wei kunnen lopen, omdat er dan zoveel wolven zijn dat de dieren niet meer veilig zijn. "Dat er nu net een wolf opduikt in de provincie toont de urgentie nog maar eens aan", zei voorzitter Jehan Bouma van Wolvenhek Fryslân.

Belga/LV

Meest recent

Meest recent