Startpagina Archief

Kenmerken van antibitioticavrije bedrijven

“Produceren zonder antibiotica, dat kan op dit moment nog niet iedereen”, stelde professor diergeneeskunde Jeroen Dewulf eerder. Zeven bedrijven gingen onder begeleiding van zijn team de uitdaging aan om zonder antibiotica te produceren. Ze slaagden alle zeven. Wat typeert deze bedrijven?

Eigen aanfok

“Eerst en vooral werken die bedrijven bijna allemaal met eigen aanfok. Ze kopen zelf geen dieren aan. Er gaan dus alleen dieren weg van het bedrijf”, begint Dewulf. “Verder zijn het niet de grootste bedrijven. Het aantal zeugen varieert tussen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De zuivelmarkten sputteren

Economie Geen goed nieuws voor onze melkveehouders. Er is een ommekeer op de zuivelmarkten gaande. De steeds hogere melkaanvoer in combinatie met de handelsoorlogen, doen de zuivelmarkten sputteren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen