Startpagina Archief

Quiche met amandelwalnootkorst, peer, pompoen

Met een korst van amandelen en walnoten maak je je quiche net dat tikkeltje specialer. Vul met peer, pompoen en Brugge kaas voor een heerlijke maaltijd. Je hebt ongeveer een uur nodig om dit voor 4 personen te bereiden.

Wat heb je nodig?

1/2 butternut pompoen

1 grote Conferencepeer

2 takjes tijm

110 g boter of margarine

200 g Brugge Blomme

4 eieren

250 ml room

150 g amandelpoeder

100 g walnoten

olijfolie

nootmuskaat

peper en zout

Slaatje:

150 g bladsla

1 el witte wijnazijn

1 el olijfolie

Hoe ga je te werk?

Maak het deeg:

Doe de walnoten en het amandelpoeder in de blender en hak heel fijn. Meng met 120 g koude boter, 1 ei, ¼ theelepel zout en een beetje...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen