VLAM zet een week lang ‘konijn’ extra in de kijker

Aan de promotie neemt onder meer Lonki, een grote konijnenslachterij - en verwerker, deel.
Aan de promotie neemt onder meer Lonki, een grote konijnenslachterij - en verwerker, deel. - Foto: Lonki

Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. En dat terwijl konijn heel veelzijdig is in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Met konijn kan zoveel. Met de ‘Week van het konijn’ vestigt VLAM de aandacht op deze fijne vleessoort.

Op eerste plaats samenwerking met de handel

“We doen dit op verschillende manieren. In de eerste plaats werken we samen met de handel. Supermarkten voorzien campagnestickers op de verpakking en spenderen extra aandacht aan konijn in hun folder, op hun website en andere communicatiekanalen. De artisanale slagers kunnen konijn promoten met de mooie en handige receptenfolder die VLAM aanmaakte. Verder zijn er ook mediapartnerships om konijn onder de aandacht te brengen”, stelt VLAM.

Inspireren gebeurt aan de hand van talrijke recepten en kookvideo’s met konijn op het kookplatform www.lekkervanbijons.be/konijn. “Via sociale media geven we extra ruchtbaarheid aan konijn van bij ons met verschillende bereidingen voor verschillende doelgroepen.”

De 5 ijzersterke troeven van konijn:

1. Mager en overladen met smaak

Konijn is bekend om zijn fijne smaak. Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

2. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die parkkonijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

3. Van maandag tot feestdag

Konijn is een allround lekkernij. Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Ook lichte gerechtjes met enkel filet of bout zijn verrukkelijk. En bovendien ook makkelijk te bereiden.

In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd. Maar ook in de wok, op de barbecue of in de pan is konijn super. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.

4. IJzersterk stukje vlees

Konijn bevat bijna 4 keer meer ijzer dan spinazie. Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een lekker gerecht met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie.

5. Zowel konijn in zijn geheel als de delen zijn overheerlijk

Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.

Meer info vind je hier.

Ook Landbouwleven besteedt nu en dan aandacht aan de konijnenhouderij. Luc en Mia vertelden ons vorig jaar over hun passie.

VLAM-LV

Meest recent

Meest recent