Startpagina Actueel

Eerste aubergines van 2021 geveild door BelOrta

De eerste aubergines van 2021 zijn gisteren geveild door BelOrta. Deze eerste aubergines werden aangevoerd door producent Steven Van Nuffelen (Stannuco). Koper Euro-Fruits uit Le Roeulx had de eerste druk aan de klok.

Leestijd : 1 min

De BelOrta telers voerden in 2020 gezamenlijk 12.600.000 kg aubergines aan. Ten opzichte van 2020 zal het areaal aubergines met 6% stijgen tot 31ha. Flandria aubergines worden gesorteerd op basis van gewicht. De kleinste sortering is 100g per stuk en dat kan oplopen tot 500g per stuk. Het aubergineseizoen loopt van februari tot november.

Aubergines sterk gewaardeerd in de mediterrane keuken

Zeggen dat aubergines in de smaak vallen bij de Belgische consument, is een open deur intrappen. De populariteit van de mediterrane keuken zorgt ervoor dat ze heel populair zijn en blijven. Daarnaast zijn ze een veelgebruikte vleesvervanger in veggie-gerechten.

Aubergines zijn het best te bewaren op een koele en donkere plaats rond de 10°C en 15°C. Bewaar aubergines niet in de koelkast, ze zijn immers zeer gevoelig voor koude temperaturen. Bij te lage temperaturen kleuren de steel en kroonbladeren bruin en krijgt de schil ingezonken bruine vlekken.

Naast de klassieke aubergines verhandelt BelOrta ook de Turkse aubergines. Sinds enkele jaren biedt BelOrta de ‘Oven & Grill pack aubergine’ aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden.

LV-BelOrta

Lees ook in Actueel

Opnieuw een uitdagend jaar voor aardappeltelers

Aardappelen De Verenigde Naties (FAO) riep 30 mei uit tot de ‘Internationale Aardappeldag’. Het gewas is van wereldbelang voor de voedselvoorziening, maar onze aardappelboeren hadden het vorig jaar niet makkelijk met de teelt. Ook dit jaar kampen ze alweer met heel wat uitdagingen.
Meer artikelen bekijken