Circulair boeren (begint) in Temse

Agribex

Circulair boeren en koolstoflandbouw zou dit jaar in de aandacht hebben gestaan op Agribex, moest de beurs zijn doorgegaan. Ze is echter geannuleerd. Een perfect praktijkvoorbeeld van circulair boeren vonden we in Temse.

Koningin Mathilde stak bij het bezoek aan het Koeweidehof even de handen uit de mouwen en gaf een kalfje verse melk.

Koningin Mathilde biedt luisterend oor aan landbouwsters

Actueel

Op 9 december was de Ladies’ Day gepland op Agribex. Ondanks de geannuleerde beurs vond koningin Mathilde het opportuun om enkele vrouwen die actief zijn in de landbouw en alle aanverwante sectoren te ontmoeten. Dit gebeurde op het Koeweidehof in Merchtem.

Agribex gaat radio maken via podcasts.

Podcastreeks belicht actuele thema’s

Agribex

In de aanloop naar de beurs registreerde Agribex een podcastreeks over actuele thema’s. Alhoewel de beurs werd geannuleerd, kun je deze nog steeds beluisteren.

Gezien de coronasituatie werd Agribex 2021 dan toch geannuleerd.

Reacties op de annulatie van Agribex 2021

Agribex

Dat de landbouwbeurs Agribex 2021 werd geannuleerd, brachten we vorige week vrijdag, heet van de naald toen het bericht net gekend was. Ondertussen verzamelden we hierop enkele reacties.

Agribex 2021 wordt geannuleerd.

Agribex 2021 wordt geannuleerd

Agribex

Naar aanleiding van het Overlegcomité van vrijdag 26 november 2021 heeft het beurscomité en de Raad van Bestuur van Fedagrim beslist om de 72ste editie van Agribex alsnog te annuleren.

Omwille van Covid-19 herziet Joskin grondig zijn evenementenkalender voor de komende maanden.

Joskin niet naar Agritechnica, wel naar Agribex

Nieuws van maatschappijen

Joskin vindt de nieuwe coronasituatie verontrustend en past hierom haar evenementenkalender aan.

Kverneland zal ondanks een eerdere inschrijving niet naar Agribex 2021 gaan.

Kverneland niet naar Agribex

Nieuws van maatschappijen

Kverneland Group heeft besloten om haar deelname aan de Agribex beurs die plaats heeft van 8 tot en met 12 december te annuleren.

Bezoekers van beurzen, zoals Interpom en Agribex, zijn verplicht om in de hallen een mondmasker te dragen.

Interpom en Agribex gaan door, met Covid Safe Ticket én verplicht mondmasker in beurshallen

Interpom 2021

De organisatoren van Interpom en Agribex bevestigen dat hun beurs doorgaat. Naast het Covid Safe Ticket is in de beurshallen, na de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité, het dragen van een mondmasker verplicht!

Agribex 2021 biedt weer een rijk gevuld programma.

Agribex 2021 zet in op slim boeren

Agribex

Fedagrim, de organisatie achter het landbouwsalon Agribex, zit in rechte lijn om de 72ste editie van het ‘landbouwsalon’ te organiseren. Dat zal dit jaar door gaan van 8 tot en met 12 december op de Heizel in Brussel.

Het Smart-Multi-Connect bedieningsconcept laat toe verschillende toestellen op hetzelfde ogenblik met de spuitmachine te connecteren.

6x zilver op Agribex 2021

Mechanisatie

Om de 2 jaar reikt de Agribex landbouwbeurs gouden en zilveren aren, hoeven en buxussen uit voor bedrijven die zich onderscheiden met innovaties in hun domein, respectievelijk de akkerbouw, veehouderij of groenvoorziening. Dit jaar leverde dat 6 zilveren onderscheidingen op.

Agribex 2021 zal van 8 tot en met 12 december plaats vinden in Brussel.

Agribex 2021 duurt minder lang

Agribex

Begin april werd het startschot gegeven om Agribex 2021 te organiseren. “Willen we in december dit jaar een landbouwbeurs op de Heizel in Brussel hebben, dan moeten we daar nu de organisatie voor opstarten”, stelt Alain Vander Cruys, eventcoördinator bij organisator Fedagrim. Nu al is duidelijk dat de beurs met één dag inkort, op bijna algemene vraag van de exposanten.

Heel wat bedrijven en bezoekers kijken nu al uit naar Agribex.

Uitkijken naar Agribex 2021

Agribex

Fedagrim, organisator van Agribex, lanceerde deze week officieel de editie 2021 met de verzending van de mapjes voor kandidaat-exposanten. Deze landbouwvakbeurs is gepland van woensdag 8 tot en met zondag 12 december in Brussels Expo.

De 860i is de nieuwste en krachtigste Avant-kniklader.

Nieuwe kniklader en compacttractor bij Avant Machinery

Nieuws van maatschappijen

Avant Machinery uit Sint-Truiden bracht nieuwe modellen Avant- knikladers en nieuwe Yanmar-compacttractoren mee naar Agribex.

Avant Machinery kreeg de Exhibitor Award voor stands groter dan 300 m
2
.

Exhibitor Awards bekronen opmerkelijke standontwerpen

Nieuws van maatschappijen

Tijdens de beurs Agribex ging er opnieuw een wedstrijd door om de meest opmerkelijke stands te bekronen.

Carlos Vanlerberghe (Delvano) gaf meer toelichting bij de nieuwe voertuigeisen. Hij wijst hier o.a. op de versterkte remmen.

Fedagrim wijst op impact van nieuwe voertuigeisen

Mechanisatie

Bij de start van Agribex wees Fedagrim op de impact van de nieuwe voertuigeisen die gelden vanaf Nieuwjaar, en dan vooral betreffende de beremming en afmetingen. De eisen stuwen de verkoopprijs omhoog.

De familie Neuville bracht 7 dieren mee naar het kampioenschap, hiermee wonnen ze 5 reeksen en alle 9 titels!

Nationale Melkveeprijskamp Agribex: Complete dominantie door één deelnemer

Agribex

Hal 1 van Agribex was op 6 december opnieuw het strijdtoneel van de nationale melkveeprijskamp. De allermooiste Vlaamse en Waalse koeien streden om de driekleurlinten. En nooit eerder vertoond in de geschiedenis van Brussel: alle titels waren voor één bedrijf: de Hautmont Hill veestapel van Jean-Louis Neuville.

De politiek was goed vertegenwoordigd bij de officiële opening van Agribex. Zij blijken goed op de hoogte te zijn van de huidige situatie in de land- en tuinbouw.

Politiek belooft landbouwvriendelijk beleid

Mechanisatie

Afgelopen dinsdagochtend openden de deuren van het 71ste ‘landbouwsalon’ Agribex op de Heizel in Brussel. Tijdens de officiële opening namen de beursvoorzitter van Agribex en de voorzitter van beursorganisatie Fedagrim het woord. Maar het was toch de politiek die het meeste te zeggen had, al was het vooral stevige peptalk die ze verkondigden.

De 71ste editie van Agribex zet vooral in op innovatie, als antwoord op de vele uitdagingen zoals klimaatverandering of voedselveiligheid.

Agribex in Brussel van start

Actueel

Landbouwbeurs Agribex op de Heizel in Brussel, de belangrijkste indoorbeurs voor de sector in de Benelux, heeft deze morgen de deuren geopend voor professionelen. Het grote publiek kan er vanaf woensdag tot zondag terecht.

Siska Vanpeteghem leefde na het dodelijk arbeidsongeval van haar man een periode op automatische piloot.

Siska Vanpeteghem op Ladies Day op Agribex: “Ik ben zo trots op de boerenstiel”

Agribex

Haar verjaardag en de sterfdatum van haar verongelukte man Mathias: het zijn voor Siska Vanpeteghem (30) de twee zwaarste dagen van het jaar. Er is een ongelooflijk contrast tussen haar leven en zijn dood. Diep in de Westhoek, in Beveren-aan-de-IJzer bij Alveringem, sloeg vijf jaar terug het noodlot hard toe. Bij een arbeidsongeval kwam Mathias, de echtgenoot van Siska, om het leven, samen met Jeremy, een goede vriend. “Ons leven stond gevoelsmatig stil, en toch tikte de tijd onverbiddelijk verder.” Siska Vanpeteghem schakelde onbewust over op overleven en put blijvend energie en kracht uit wie Mathias was. Ze is een van de gastsprekers op de Ladies Day op donderdag 5 december op Agribex.

Dieter Vanluchene is erg tevreden over de vrijloopboxen in de nieuwe kraamsta l.

Deens vrijloopconcept met Vlaamse uitvoering

Agribex

Op het varkensbedrijf Vanluchene in het West-Vlaamse Heestert huizen de zeugen en de pasgeboren biggen sinds maart in vrijloopkraamhokken. Dieter Vanluchene en Laura Ryckewaert geraakten meer en meer geïnspireerd door dit systeem na enkele beursbezoeken. “Beurzen zijn sowieso nuttig. Je ziet er nieuwe dingen en je kan vergelijken tussen systemen en merken”, meent Dieter.

De MS 500i van Andreas Stihl is de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie.

Drie bekroonde buxussen in categorie ‘Tuin en groene zones’

Agribex

Ook in de tuin en groensector zijn er prijswinnaars. Bij deze editie werd één innovatie bekroond met een Gouden Buxus, daarnaast zijn er 2 laureaten met een Zilveren Buxus.

Een Zilveren Hoef voor de VDW-stroblazer. Dankzij de plaatsing van 2 kleine ventilatoren naast elkaar kon de hoogte van de machine beperkt worden. Deze ingreep verbetert het zicht.

Nieuwigheden dierlijke sector: één Gouden Hoef en 4 Zilveren Hoeven

Agribex

Voor deze editie werden 18 innovaties in de dierlijke sector ingediend. De vakjury bekroonde hieruit één gouden laureaat en 4 zilveren.

De eAutoPowr maakt gebruik van een elektrische actuator in plaats van hydraulische pompen.

Bekroonde Aren op Agribex

Agribex

Voor de komende Agribex-editie zijn er uit alle ingezonden noviteiten 5 bekroond met een Zilveren Aar en ééntje met een Gouden Aar.

Brussels Livestock Show op Agribex

Agribex

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor het veeteeltgebeuren op Agribex. Organisator Brussels Livestock Show heeft immers heel wat vernieuwingen in petto. De fans van de traditionele prijskampen hebben echter niets te vrezen. De vertrouwde klassiekers zoals de kampioenschappen voor melkvee en Belgische trekpaarden blijven op het programma staan. Zij worden aangevuld met enkele hedendaagse, verfrissende events, zoals de Brussels Free Jumping Stars en de Ovinpiades voor jonge schapenhouders.

Alweer een editie met de nieuwste machines,veeteelt en vermaak

Agribex

In minder dan een week opent alweer de 71e editie van Agribex in het hart van ons land haar deuren. Op de beurs vindt u de laatste innovaties op het gebied van machines en werktuigen, maar de veeteelt wordt niet vergeten. Opnieuw zal een groot aantal dieren aan de rand van de hoofdstad worden tentoonge- steld, en deelnemen aan diverse prijskampen. Fedagrim wil meer dan ooit dat de beurs het visitekaartje van de sector is.