Grimme Ventor 4150 met nieuwe functies

Een loofklapper is één van de nieuwe opties die de Grimme Ventor 4150 krijgt.
Een loofklapper is één van de nieuwe opties die de Grimme Ventor 4150 krijgt. - Foto: Grimme

De optionele HT 400 loofklapper die de Ventor kan krijgen, is goed om hoog en taai aardappelloof te verwerken. Hierdoor stijgt de capaciteit en wordt verder in de machine aardappelverlies gereduceerd. Het versnipperde aardappelloof wordt via een afvoerband en geïntegreerde loofverspreider verdeeld over het reeds gerooide gedeelte. Voor wegtransport wordt de loofklapper boven de opnametafel getild.

Een andere optie die de Ventor 4150 krijgt is de mogelijkheid om zeer slijtvaste schaarplaten van kunststof te monteren. Dit is heel handig op zware gronden waar het kunststof zorgt voor het reduceren van aanklevende grond.

Nog een nieuwe optie is een betere steenbeveiliging van de rooischaren. Naast de al gekende breekbouten aan de rooischaren en de schaardrager, kunnen nu ook de schaarstelen met breekbouten tegen overbelasting gezekerd worden.

Dankzij het optionele Speedtronic-Web kunnen vanaf dit seizoen de snelheden van de zeefbanden, inclusief de loofdoorvalband, automatisch in snelheid ten opzichte van de rijsnelheid worden ingesteld. Het systeem kenmerkt zich door een verbeterde ontlasting van de chauffeur en maximaliseert de productbescherming.

Met behulp van de functie Turbo Clean wordt het reinigen van bepaalde banden en reinigers eenvoudiger gemaakt. Ze worden hiertoe na elkaar met maximale snelheid aangedreven, zodat er een zelfreinigend effect wordt gerealiseerd. Turbo Clean kan met een druk op de knop of automatisch bij het veldeinde geactiveerd worden.

Voor wie wil kan de Ventor 4150 nu ook uitgerust worden met de optioneel beschikbare Michelin Cerexbib 2 banden in de maat VF 900/60R38. Met deze band kan aan een geringe bandenspanning gereden worden voor een optimale bodembescherming.

TD

Meest recent

Meest recent