Startpagina Paarden

International selection show 2021: hengstenkeuring Studbook SBS

Op 2 februari kreeg het Studbook SBS groen licht voor de jaarlijkse officiële hengstenkeuring in Gesves. Hopelijk gaat dit voor de laatste maal door achter gesloten deuren.

Leestijd : 2 min

Jawel, ook in de paardenwereld heerst er coronamoeheid! Die wordt echter snel gecounterd door de geboorte van de veulens die zich reeds inzette of met rasse schreden nadert. Ook de hengstenkeuringen horen bij dit nieuwe begin, al zullen we ons dit jaar nogmaals moeten tevreden stellen met het volgen ervan via internet. Toch is het belangrijkste dat de hengstenkeuringen doorgaan. Onze sportpaardenfokkerij leeft verder, maar op een ander ritme. Ondertussen weten we natuurlijk allemaal dat we het virus kunnen omzeilen door een voorzichtige aanpak

Gesves

Op 2 februari kreeg het Studbook SBS groen licht van de provinciale en gemeentelijke instanties en dus de zekerheid dat de hengstenkeuring zou doorgaan in de Ruiterschool van Gesves. Een van de primordiale voorwaarden van de verantwoordelijke politici was de organisatie achter gesloten deuren, dus met beperkte fysieke aanwezigheid van de deelnemers en de leden van de organisatie. Het stamboek schat dit op ongeveer 150 personen. Op 5, 6 en 7 maart zal de jaarlijkse grote afspraak te volgen zijn via livestreaming.

Dressuurcollectie

We kunnen wel degelijk spreken van een collectie, met 8 kandidaat-dressuurhengsten en een mooie bloedspreiding. Op een 6-jarige na zijn het allemaal 3-jarige kandidaten. Vader For Romance (Furst Romancier x Sir Donnerhall I x Don Schufro) stelt 2 3-jarigen voor. Don Schufro zelf is vertegenwoordigd door een zoon uit een Bretton Woods-moeder. Modern dressuurbloed, ook bij Mister du Bagnon (Sensation x Quaterdance), ex-vicekampioen bij de veulens op het Belgisch Kampioenschap in Gesves. Het Studbook SBS geeft reeds tal van jaren ademruimte aan de discipline dressuur en deze politiek weerspiegelt zich uitstekend in deze fijne collectie met een mooie diversiteit.

Optie springen

Ze zullen met 34 zijn, de postulanten voor een dekbrevet optie springen. De hoofdmoot wordt gevormd door 3-jarigen (geboren 2018). De kleine collectie 4-jarigen omvatten onder andere een zoon van Vigo d’Arsouilles x Darco en een Baloubet du Rouet x For Pleasure, bewezen bloed dat we graag terugzien. Het gros zijn dus hengsten van de jaargang 2018, waaronder 2 zonen van Kanshebber, By Cera d’Ick en Greco Sitte. Cornet Obolensky (Windows vh Costersveld) is prominent aanwezig met 3 zonen.

De volledige kandidatenlijst staat online op www.sbsnet.be

Patricia Borgenon

Lees ook in Paarden

Stal van ’t Greeveshof te Kampenhout

Paarden Net buiten de drukke verkeersaders rond Vilvoorde komen we terecht langs een rustig landbouwpaadje bij Marleen en Eric De Greeff. De familienaam doet direct een belletje rinkelen. Na nadere kennismaking is de vader van Eric een neef van de naamgenoten van Stal d’Elewijt.
Meer artikelen bekijken