Startpagina Economie

Onenigheid over het landbouwbeleid bij Europees-Japanse onderhandelingen over vrijhandelsakkoord

De Europese Unie en Japan zijn er bij hun onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord in geslaagd om "belangrijke vooruitgang" te boeken. Dat heeft de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Fumio Kishida zaterdagavond (lokale tijd) laten weten aan Japanse media. Maar van een doorbraak is nog geen sprake. Er moeten nog altijd enkele knelpunten worden weggewerkt, beklemtoont de minister.

De eurocommissarissen van Handel en Landbouw, Cecilia Malmström en Phil Hogan, werden vrijdag in Tokio verwacht om deel te nemen aan de mogelijk ultieme onderhandelingen over een nieuw vrijhandelsakkoord met Japan. Dat heeft de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Fumio Kishida meegedeeld.

De Europese commissarissen van Handel en Landbouw, Cecilia Malmström en Phil Hogan, waren de voorbije twee dagen in de Japanse hoofdstad om over een nieuw vrijhandelsakkoord te overleggen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs stijgt opnieuw

Aardappelen Na een stijging vorige week, stijgt de Belgapom prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger deze week opnieuw. Ditmaal van 450 naar 500 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken