Nieuwe 9-serie tractoren bij John Deere

John Deere vernieuwt voor 2021 zijn 9-serie tractoren.
John Deere vernieuwt voor 2021 zijn 9-serie tractoren. - Foto: JD

De nieuwste 9R-, 9RT- en 9RX-machines zijn niet alleen sterker en efficiënter, maar ook slimmer. Zo bieden ze de bestuurder en boerderijmanagers toenemende connectiviteit en automatiseringsfuncties.

Alle tractoren hebben dezelfde nieuwe en brandstofefficiënte 13,6 liter John Deere-motor, net zoals de X9-maaidorsers. Behalve het topmodel met 640 pk die nog steeds worden aangedreven door de beproefde 15 liter Cummins-motoren. Om het enorme motorvermogen op de grond over te brengen, bieden alle modellen extra ballastopties die een brutogewicht van 30,4 ton mogelijk maken.

De 9-serie biedt vermogens van 484 tot 691 pk max.

Slim

Naast hun enorme vermogen zijn de nieuwe tractoren ook slimmer geworden. De StarFire 6000-ontvanger is geïntegreerd in het cabinedak en wordt standaard meegeleverd, samen met de 4600 CommandCenter-display, volledige AEF Isobus-compatibiliteit en AutoTrac-activering. John Deere biedt ook een volledig activeringspakket voor maximale automatisering. Dit omvat automatisch keren, sectiecontrole, variabele snelheidscontrole, werktuiggeleiding, uitwisselbare gebruiksgegevens, MachineSync en nu ook AutoPath.

De nieuwe AutoSetup van John Deere stelt boeren en loonwerkers in staat om taken vooraf te plannen in het gepersonaliseerde Operations Center. De taak verschijnt automatisch op de display in de cabine wanneer de machine het veld oprijdt en de bestuurder hoeft slechts met één druk op de knop te bevestigen. Het systeem ondersteunt instellingen zoals klant, bedrijf, perceel, perceelsgrenzen, sporen, werktuigbreedtes, producten, toepassingssnelheden, locatiespecifieke toepassingen, documentatie-instellingen en naam van de bestuurder.

Wanneer de taak is voltooid, kunnen de gegevens draadloos worden overgedragen naar het Operations Center. AutoSetup bespaart niet alleen voorbereidingstijd in het veld, maar zorgt ook voor duidelijke documentatie en voorkomt fouten en gegevensverlies.

De 9R, 9RT en 9RX hebben een speciaal voor hen ontwikkeld ophangingssysteem.
De 9R, 9RT en 9RX hebben een speciaal voor hen ontwikkeld ophangingssysteem. - Foto: JD

Comfort

In het veld zullen bestuurders de uiterst comfortabele rit waarderen. Dit is niet alleen het resultaat van de speciaal voor de 9R, 9RT en 9RX ontwikkelde ophangingssystemen, maar ook van de nieuwe cabine. De exclusieve HydraCushion-voorasvering van John Deere is nu beschikbaar voor alle 9R-modellen.

De tweede generatie ActiveSeat is leverbaar met leren afwerking, stoelverwarming, actieve luchtcirculatie, massagefunctie en verschillende verstelbare stoelinstellingen. Een topkwaliteit 6,5-inch DAB+-touchscreenradio met 6.1-geluidssysteem biedt het modernste infotainment en is compatibel met Apple CarPlay, terwijl LED-verlichting zorgt voor een uitstekend zicht. Dankzij de kleinere afmetingen van het uitlaatgasnabehandelingssysteem en optionele camera's, is het zicht aan alle kanten verder verbeterd.

Naast hun extra prestaties, automatisering en comfort, is de nieuwe 9-serie ontwikkeld met het oog op een maximale betrouwbaarheid en een verdere verlaging van de bedrijfskosten. Naast vele andere verbeteringen zijn de e18-transmissie, de assen, de rupsaandrijvingen en het chassis aanzienlijk versterkt voor een hogere capaciteit en productiviteit.

Meest recent

Meest recent