Startpagina Actueel

Vleesconsumptie in Duitsland op laagste niveau in decennia

Het vleesverbruik in Duitsland is in 2020 gedaald tot het laagste niveau in decennia, zo blijkt uit cijfers van het federale centrum voor Landbouw (BZL).

Leestijd : 1 min

Met 57,3 kilogram per persoon per jaar, kwam de vleesconsumptie uit op het laagste niveau sinds de start van de statistieken in 1989. In vergelijking met 2019 ging het om een daling met 750 gram. De consumptie van varkensvlees daalde met 940 gram per persoon, de grootste afname van alle vleessoorten. Voor rund- en kalfsvlees was er een daling met 40 gram ten opzichte van 2019.

Het verbruik van vlees van gevogelte steeg dan weer met 180 gram per persoon. Mensen zijn zich meer bewust van de milieu-impact van de productie van vlees, klinkt het als verklaring. Duitsland telt steeds meer vegetariërs. Ook de productie van vlees nam vorig jaar af in Duitsland, tot zowat 8,5 miljoen ton (1,6 procent minder dan in 2019).

De import en export van vlees daalden in Duitsland vorig jaar merkbaar ten gevolge van de coronapandemie. Duitsland importeerde voor 653.000 ton aan levende dieren, of 14,8 procent minder dan in 2019. Bijna 453.000 ton werd uitgevoerd.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken