Jannes Maes verkozen als voorzitter CEJA

Jannes Maes verkozen als voorzitter CEJA

De jonge landbouwer is sinds 2015 al Internationaal Vertegenwoordiger van Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen en Oost-België en vice-president van CEJA. Jannes zet nu nogmaals een belangrijke stap in de belangenverdediging voor jonge boeren in Europa.

Als internationaal vertegenwoordiger van Groene Kring volgde Jannes het Europees landbouwbeleid op via CEJA, de Europese koepelvereniging voor jonge land- en tuinbouwers.

Op de Algemene Vergadering van CEJA, werd hij vandaag (6 juli) verkozen tot voorzitter van de Europese koepel. Jannes is 25 jaar en groeide op op een melkveebedrijf in Aalter (Oost-Vlaanderen).

Jannes Maes: “De stem en uitdagingen van Europese jonge boeren verder op de kaart zetten is mijn eerste prioriteit. Daarvoor zal ik samen met het bestuur werken aan een duidelijke standpuntvorming, een versterkt netwerk en een goede interne werking. Het is namelijk van groot belang dat jonge boeren alle kansen krijgen.”

Giel Boey, voorzitter Groene Kring: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij als vereniging voor jonge land- en tuinbouwers moeten inzetten op de Europese stem van jonge boeren. Jannes kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het is voor Groene Kring een eer en een kans om in de aanloop naar 2020 iemand als Jannes het voortouw te laten nemen.”

Meest recent

Meest recent