Milcobel lanceert ‘Eigen Bodem Kaas’

De smeuïge en zachte Eigen Bodem Kaas wordt geleverd aan een aantal kaasspeciaalzaken, slagers en marktkramers.
De smeuïge en zachte Eigen Bodem Kaas wordt geleverd aan een aantal kaasspeciaalzaken, slagers en marktkramers. - Foto: Milcobel

We mogen als Belgen best wat trotser zijn op onze Belgische kaas,” zegt Thijs Keersebilck, managing director van de afdeling Consumer Cheese & Service bij Milcobel.

”Van bij de koe tot bij de klant zetten we in op smaak en kwaliteit, en dat proef je. Met de Eigen Bodem Kaas steun je ook nog eens onze Belgische melkveehouders, die met veel liefde voor het vak zorgen voor de lekkerste melk. Het is een kaas waar we terecht fier op mogen zijn.”

Ook vegetariërs zullen zich zeker aangesproken weten door deze Eigen Bodem Kaas, die gemaakt wordt met microbieel (lees: vegetarisch) stremsel. Stremsel is wat nodig is om de kaas zijn vaste vorm en stevige structuur te geven.

Een Belgische Gouda, kan dat?

“Ja, dat kan!” beaamt Thijs. “Gouda staat voor een bepaalde manier van kaas maken. Met onze Belgische Gouda gaan we de concurrentie aan met de Noord-Hollandse Gouda. Vorig jaar groeide het segment van Belgische Gouda met maar liefst 18% terwijl de Hollandse Gouda 6% aan volume verloor. We winnen dus marktaandeel en er is zeker nog ruimte voor verdere groei.” De smeuïge en zachte Eigen Bodem Kaas wordt geleverd aan een aantal kaasspeciaalzaken, slagers en marktkramers.

LV-Milcobel

Meest recent

Meest recent