Nieuwe Agribib Row Crop IF band

De Agribib Row Crop IF is een nieuwe ‘smalle’ band bij Michelin.
De Agribib Row Crop IF is een nieuwe ‘smalle’ band bij Michelin. - Foto: Michelin

De nieuwe band is speciaal ontwikkeld voor zelfrijdende en getrokken spuitmachines, en voor tractoren met een laag tot gemiddeld vermogen (van 70 tot 180 pk) die worden gebruikt in de rijenteelt.

De Michelin Agribib Row Crop IF biedt 3 belangrijke voordelen. Allereerst is dat meer draagvermogen dankzij het IF (Improved Flexion) karkas. een band 20 % meer gewicht dragen dan een standaardband met dezelfde bandenspanning.

Vervolgens meer tractie dankzij een tot 14 % groter nokkencontact in het contactvlak en een grotere profieldiepte. Het derde voordeel is minder bodemverdichting dankzij een 20 % groter contactvlak met de grond (voetafdruk).

De nieuwe band beschikt over de Ultraflex technologie die een grotere voetafdruk garandeert om de bodem te beschermen tegen verdichting. Ook verbetert deze technologie de tractie. De versterkte zijwanden maken de band uiterst duurzaam; zelfs bij het rijden met een lage bandenspanning. Het voordeel daarvan voor de landbouwers is dat deze banden de bodem ontzien en zo de opbrengsten van de oogst alsmede de productiviteit verbeteren.

De Agribib Row Crop IF banden worden geproduceerd in de Michelin fabriek in Troyes (Frankrijk).

Meest recent

Meest recent