Startpagina Nieuws van maatschappijen

Milcobel verhoogt melkprijs nogmaals met 1 euro per 100 l melk

Milcobel heeft zijn standaardmelkprijs voor de lopende mei-leveringen verhoogd met 1 euro, zo meldt de raad van bestuur. Met deze vijfde prijsverhoging op rij krijgen de leden nu een standaardprijs van 33 euro per 100 l melk

Leestijd : 1 min

Deze nieuwe melkprijs correspondeert met een reëel uitbetaalde melkprijs van 35,40 euro/100 l voor een gestandaardiseerde levering. De eenheidsprijs voor het vet en het eiwit bedraagt 4,3421 euro/kg.

Met deze melkprijsbeslissing wordt over de eerste 5 maanden van dit jaar een standaard melkprijsverhoging gerealiseerd van + 6 euro/100 l. De zuivelcoöperatie kondigde in januari al een melkprijsverhoging aan van 1,40 euro per 100 l. Daar kwam in februari 0,50 euro bij, in maart 2,10 euro en in april nog eens 1 euro. “Dit is het resultaat van zowel de verbeterde bedrijfsprestaties van Milcobel als de gunstiger geworden marktsituatie”, zo meldt de raad van bestuur.

De ‘reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering’ komt bij Milcobel tot stand op basis van enkele voorwaarden:

· Een leveringsomvang van 650.000 l op jaarbasis met een vetgehalte van 43 g/l en met een eiwitgehalte van 35 g/l.

· IKM-gecertificeerd en met deelname aan het paratbc-programma.

· Kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml.

· Geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Vanaf 1 mei ging het nieuwe premiesysteem in met gewijzigde hoeveelheidspremie en additionele duurzaamheidspremie. Volgens het bericht van de raad van bestuur is een deel van de stijging van de standaardprijs dan ook te verklaren door het gewijzigd premiesysteem.

AV

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken