Startpagina Biolandbouw

Bio-ei-Korbol: “Wij nodigden heel het dorp uit voor een gesprek”

Na jaren gewerkt te hebben als grondwerker en kleuterjuf, startten Bart Cans en Vicky Deprez in 2016 hun eigen biologisch leghennenbedrijf met 15.000 kippen in Gingelom (Zuid-Limburg). Zonder enige ervaring in de sector waagden ze een sprong in het diepe. Nu zijn ze echte kenners!

Op het bedrijf Bio-ei-Korbol lopen 15.000 kippen buiten op 7 ha. Om biologisch te kunnen werken is voor elke kip een buitenoppervlakte van 4 m2 nodig. Bart en Vicky kozen voor de biologische aanpak omdat die het best bij hen past. “We hebben het gevoel dat we vernieuwend zijn en dat we een mooi verhaal brengen met ons product. Daar zijn wij trots op”, vertelt Vicky.

Boerderijdroom

Bart groeide op op een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Biolandbouw

Witloofwortels zijn sleutel tot bio-insecticide

Biolandbouw De bitterstoffen in witloof en cichorei geven de groenten hun herkenbare bittere smaak, maar vormen ook een natuurlijk afweermiddel tegen insecten. Vlaamse en Nederlandse wetenschappers onderzoeken nu of er een bio-insecticide te brouwen valt uit de reststromen van de wortels van deze groenten. “Dat zou niet alleen bijdragen aan een duurzamere landbouw, maar ook aan een efficiënter gebruik van onze landbouwgrondstoffen.”
Meer artikelen bekijken