Meer werkkrachten bij New Holland in Zedelgem

De voorbije 12 maanden werden in de fabriek in Zedelgem zo’n 140 tijdelijke contracten omgezet naar vaste jobs.
De voorbije 12 maanden werden in de fabriek in Zedelgem zo’n 140 tijdelijke contracten omgezet naar vaste jobs. - Foto: EV

Corona krijgt de tewerkstelling bij oogstmachinespecialist CNH Industrial in Zedelgem niet klein, in tegendeel.

CNH Industrial maakt in Zedelgem oogstmachines. “Door de goede graanprijzen is er een stijgende vraag naar krachtige maaidorsers dit jaar en ook in de vooruitzichten voor volgend seizoen”, stelt Evelyne Vandevyvere, communicatieverantwoordelijke CNH. “Daarnaast kent de nieuwe, prijswinnende high density balenpers, die recent werd gelanceerd, een groeiend succes in een nieuwe niche markt.

Daarbij komt dat vorig jaar de VS‐productie van de rotormaaidorser naar Zedelgem is verhuisd. Dit maakt de productie in de fabriek minder seizoensgebonden. De fabriek belevert nu meer markten buiten Europa waarbij de oogstperiodes meer gespreid zijn. Er zijn dus minder piekmomenten die met tijdelijke medewerkers moeten worden opgevangen.”

Meer vaste én tijdelijke werkkrachten

Dankzij dit constantere productievolume het hele jaar door zette de fabriek de laatste 12 maanden zo’n 140 extra tijdelijke contracten om naar vaste jobs.

Bovendien zoekt CNH nog eens 200 bijkomende medewerkers, die na de zomervakantie of in november kunnen beginnen. Zowel arbeiders (monteurs, manipulatoren, CNC‐operatoren, lassers en logistieke medewerkers / heftruckchauffeurs) als bedienden (teamleaders, bachelor‐ en ingenieursprofielen mechanica & elektromechanica) zijn op de site in Zedelgem nodig.

AV

Meest recent

Meest recent