Startpagina Bedrijfsnieuws

Leievoeders neemt meerderheid in bioveevoederproducent Bio'or

Veevoederbedrijf Leievoeders nv uit Waregem neemt een meerderheid in bioveevoederactiviteit Bio'or uit Poperinge. Daarmee realiseert Leievoeders zijn derde overname in 4 jaar tijd.

Leestijd : 1 min

Eind 2018 nam Leievoeders, Cibus, over en in 2019 de pluimveevoederactiviteit van het Kempense veevoederbedrijf Klaasen en Co uit Ravels. Bio'or is trouwens een merk dat indertijd nog in de schoot van Cibus ontsproten is. De bedrijven kennen elkaar dus al.

Nichemarkt met toekomst

Met de overname begeeft Leievoeders zich op een nichemarkt, maar wel een met toekomstperspectief. “Bioveevoer mag dan al een heel specifieke sector zijn, de maatschappij omarmt steeds nadrukkelijker alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De productie van biovoeder is ondertussen de kinderschoenen ontgroeid en heeft de weg van de professionalisering ingeslagen. Dat pad willen we nu samen verder bewandelen en uitbouwen, temeer omdat Europa streeft naar naar een groter aandeel biolandbouw tegen 2030”, motiveert co-zaakvoerder Rik Vandeputte van Leievoeders.

Groei verwacht

Het management van Bio'or komt in handen van Dries Ghekiere, die ook gewoon verder zijn bestaande commerciële contacten binnen Leievoeders blijft behartigen. “Ik kijk ernaar uit om onder de vlag van Leievoeders nieuwe stappen te zetten naar meer duurzaamheid voor de hele veevoederbranche”, stipt Dries Ghekiere aan. “De overname van Cibus door Leievoeders is indertijd vlot verlopen en heeft voor groei gezorgd. Ik verwacht van de huidige démarche weer hetzelfde”.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken