Startpagina Actueel

PotatoEurope maakt zich klaar voor topevenement in aardappelsector begin september

Alle lichten staan op groen voor de aardappelvakbeurs PotatoEurope, die plaats heeft op 1 en 2 september in Nederland. De ticketverkoop is intussen gestart.

Leestijd : 1 min

De voorbereidingen voor PotatoEurope zijn volop bezig. Met het team van WUR Open Teelten in Lelystad zorgt de organisatie ervoor dat de evenementlocatie klaar is voor het 1ste internationale aardappelevenement in Europa. Later op het jaar volgt dan ook Interpom in Kortrijk XPo in Vlaanderen.

Net als bij voorgaande edities is ook dit jaar, naast het faciliteren van ontmoetingen binnen de hele aardappelketen, het delen van informatie, kennis en innovaties met de sector een belangrijk doel van PotatoEurope. Daarom zal er tijdens deze editie weer ruimte zijn voor de alombekende progrommaonderdelen, zoals de binnen- en buitenbeurs, rooidemonstraties, demovelden, de Innovatie Award en een wetenschappelijk symposium.

Met meer dan 220 bedrijven die hun stand of plek op het beursterrein van PotatoEurope al hebben geboekt, waarmee al 85 % van de beurs is gevuld, kan organisator Kuno Jacobs van DLG Benelux van een positieve aanloop naar het evenement. “We zien dat bedrijven er heel erg toe zijn om hun relaties en potentiële klanten weer in levende lijve te ontmoeten.

LV-PotatoEurope

Lees ook in Actueel

Fevia voorspelt tweede golf stijgende voedingsprijzen in 2023

Economie De stijging van de voedingsprijzen zal volgend jaar een tweede golf kennen. Daarvoor waarschuwt de federatie van de voedingsindustrie Fevia. Nieuwe energie- en leverancierscontracten en loonindexeringen zullen de kosten van voedingsbedrijven nog fors doen toenemen.
Meer artikelen bekijken