Startpagina Bedrijfsnieuws

Knikmops komt met elektrische kniklader

Gebroeders Geens stelt nu de elektrische kniklader KM 140 E voor. Deze biedt de gekende Knikmopskracht, maar dit keer zonder uitstoot van een verbrandingsmotor.

Leestijd : 1 min

Gebroeders Geens nv ging op zoek naar een elektrische kniklader, die bovenal zuinig was en met een kleiner batterijpack. Dit heeft meerdere voordelen namelijk: een lager gewicht, een kortere laadtijd en een lagere kostprijs.

Het is namelijk de grootte van de batterij die het grootste deel de kostprijs van de elektrische kniklader bepaalt. De uitkomst is de Knikmops KM 140 E.

Standard - Endurance

De Belgische constructeur komt nu op de markt met niet één, maar wel 2 mogelijkheden voor de ondernemer die wil overschakelen naar zero emission. De Knikmops KM 140 E Standard beschikt over een batterij van 20 kWh, hiermee kan er gemiddeld 5 uur stevig doorgewerkt worden. Het opladen kan van 0 tot 80% in 1 uur en drie kwartier met de snellader.

Wil je liever langer kunnen werken dan is er de Endurance versie. Doordat de batterij 30 kWh groot is kan de chauffeur zo’n 8 uur werken en opladen kan je op 2 uur en 30 minuten met de snellader.

Klassieke toepassingen

De nieuwe elektrische kniklader heft ongeveer 1.500 kg, waardoor die in capaciteit sterk lijkt op zijn dieselvariant, is 1,35 m breed en rijdt 16 km/u. Het werkhydrauliek debiet bedraagt 48 l/min en de maximale druk 180 bar. Een klassiek gamma uitrustingsstukken kan dus gebruikt worden.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken