Startpagina Actueel

CD&V’er Lode Ceyssens volgt Georges Van Keerberghen als ondervoorzitter bij Boerenbond op

Begin 2022 gaat Georges Van Keerberghen, ondervoorzitter Boerenbond, met pensioen. Hij wordt in die functie opgevolgd door Lode Ceyssens, burgemeester van Oudsbergen en Vlaams parlementslid voor CD&V. “Mijn nieuwe functie voelt als thuiskomen.”

Leestijd : 2 min

Om alvast in te lopen - en ook belangrijke dossiers voor te bereiden - gaat Lode Ceyssens (49), getrouwd en vader van 3 kinderen, al op 1 september aan de slag bij de Boerenbondleiding. Hij volgt dan op 1 februari 2022 Georges Van Keerberghen , die dan met pensioen gaat, als tweede ondervoorzitter op. De andere ondervoorzitter is Eric Van Meervenne.

CD&V en Boerenbond

In de komende weken stopt Lode Ceyssens met zijn politieke mandaten. Hij zal dan niet langer burgemeester van Oudsbergen en ook niet langer Vlaams parlementslid zijn. CD&V’er Lode Ceyssens is uitermate goed vertrouwd met Boerenbond.

Rechts op de foto ondervoorzitter Georges Van Keerberghen.
Rechts op de foto ondervoorzitter Georges Van Keerberghen. - Foto: LV

Hij startte, na een korte stop bij Procter & Gamble, zijn beroepsloopbaan bij Groene Kring, de jongerenorganisatie van Boerenbond. Hij werd vervolgens organisatieconsulent Boerenbond, vervolgens directeur van vzw ‘t Zuivelcentrum en kabinetsmedewerkers van de CD&V’ers Kris Peeters en huidig landbouwminister Hilde Crevits. Sinds 2009 zetelt hij als volksvertegenwoordiger in het Vlaams parlement.

“Ik kijk er naar uit om mee de stem uit te dragen van de 16.000 leden van Boerenbond”, reageert Lode Ceyssens, die zijn politieke mandaten voor een topjob bij Boerenbond inruilt. “Hun passie, innovatie en diversiteit maken de Vlaamse land- en tuinbouw tot de absolute wereldtop. Mijn nieuwe functie voelt een beetje als thuiskomen.”

Dossiers op beleidstafel

Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond, is heel blij dat Lode Ceyssens op haar vraag inging om tweede ondervoorzitter te worden. “Hij kent onze organisatie door en door en ook vele dossiers die op de beleidstafels liggen.”Belangrijke troeven voor Boerenbond, want er liggen heel wat heikele dossiers op de onderhandelingstafel van de Vlaamse regering.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken