Startpagina Bedrijfsnieuws

Lemken optimaliseert fronttank met zaaikouterbalk

Lemken optimaliseert het systeem van de fronttank (Solitair 23+) in combinatie met de zaaikouterbalk (OptiDisc 25). Deze combinatie is nu Isobus-compatibel en zorgt zo voor nauwkeurige en gemakkelijke instelmogelijkheden.

Leestijd : 1 min

De Isobus-techniek is nieuw bij de Solitair 23+. Instellingen zoals zaaihoeveelheid of sectieschakeling kunnen nu met de MegaDrill-besturing vanuit de trekkerterminal worden geregeld. Dit ontlast de bestuurder en zorgt tot maximaal vier secties voor zaaien zonder overlappingen.

De fronttank Solitair 23+ kan met de rotorkopeg Zirkon 12 en de zaaikouterbalk OptiDisc 25 worden gecombineerd, zodat een wendbare en compacte zaaicombinatie ontstaat. De fronttank is geschikt voor zaaigoed en meststoffen. Zo kan men de Solitair 23+ combineren met de precisiezaaimachine Azurit voor het zaaien van maïs.

Naast de reeds beschikbare opklapbare versies van 4 en 4,5 meter, is de OptiDisc 25 zaaikouterbalk nu ook beschikbaar in starre uitvoeringen van 3 en 4 meter en hydraulisch opklapbare varianten van 5 en 6 meter werkbreedte.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken