Startpagina Economie

Kwaliteit merkproducten verschilt frappant binnen EU

Slovakije, Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slovenië hebben frappante kwaliteits- en etiketteringsverschillen vastgesteld van een aantal agrovoedingsproducten van hetzelfde merk in functie van het land waar ze verkocht worden. Op de Europese Landbouwraad maandag en dinsdag kaartten ze deze “dubbele standaard” aan.

Tijdens de raad heeft de Tsjechische minister aan zijn collega’s de resultaten bezorgd van een studie uitgevoerd door zijn eigen administratie. Deze studie vergeleek de kwaliteit van de voedingsproducten van een zelfde merk, maar verkocht in zes verschillende lidstaten (Tsjechische Republiek, Slowakije, Oostenrijk, Duitsland en Hongarije).

De verschillen gaan verder dan de verschillen in smaak en grondstoffen van de betreffende landen. Zo werd meer mozzarella teruggevonden in Oostenrijkse diepvriespizza’s, en meer vis in fish sticks bedoeld voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken