Startpagina Actueel

Arvesta neemt Nederlandse tuinbouwspecialist Benfried over

Door de overname van Benfried, wereldwijde toeleverancier voor de (glas)tuinbouw gevestigd in Nederland, zet Arvesta de internationale expansie verder.

Leestijd : 1 min

Benfried is een familiebedrijf dat sinds 1946 is uitgegroeid tot een professionele toeleverancier aan de internationale tuinbouwsector met een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en tuinmateriaal. Het bedrijf telt vandaag ruim 70 medewerkers die de klanten bijstaan met hun kennis en expertise. Daarnaast ontwikkelt, verwerkt en verkoopt Benfried ook duurzame steenwolproducten onder het eigen label ‘Multigrow’.

Kennis uitwisselen en synergieën realiseren

Deze overname kadert volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien. Arvesta bekleedt vandaag al een leidinggevende positie binnen de glastuinbouwsector met haar merken Sanac, Hortiplan en Alliance (Nederland). Sinds 2020 is daar ook Van der Hoeven (Nederland) bijgekomen.

Niek Depoorter (Arvesta): “We zijn bijzonder opgetogen over deze nieuwe samenwerking met Benfried. Samen met onze teams kunnen we de kennis van beide bedrijven uitwisselen en synergieën realiseren. Op die manier kunnen we de uitdagingen binnen de sector samen aangaan en duurzame innovaties in de glastuinbouw internationaal lanceren.”

Lieven Vancoillie-Aresta

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken