Jimmy Kets fotografeert, in opdracht van VLAM, de Vlaamse vleessector van boer tot bord

Om de kloof die vaak nog bestaat tussen consumenten en het productieproces achter hun dagelijkse voeding te verkleinen, worden binnen de reportage de verschillende schakels die deel uitmaken van de sector in beeld gebracht.
Om de kloof die vaak nog bestaat tussen consumenten en het productieproces achter hun dagelijkse voeding te verkleinen, worden binnen de reportage de verschillende schakels die deel uitmaken van de sector in beeld gebracht. - Foto: Jimmy Kets/VLAM

Elke dag opnieuw geven ruim 100.000 mensen binnen de Belgische vleessector het beste van zichzelf om vlees van de allerhoogste kwaliteit tot bij de consument te brengen. Ze worden gedreven door passie, vakmanschap, kwaliteit, en de liefde voor hun stiel. België behoort tot de absolute wereldtop op het vlak van smaak, traceerbaarheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn. En daar is de sector terecht trots op.

Kloof tussen consumenten en productieproces

Om de kloof die vaak nog bestaat tussen consumenten en het productieproces achter hun dagelijkse voeding te verkleinen, worden binnen de reportage de verschillende schakels die deel uitmaken van de sector in beeld gebracht: varkens- en rundveehouders, veevoederfabrikanten, slachthuizen en verwerkingsbedrijven, de slagerij en het restaurant.

Consumenten kunnen in het boek onder meer ontdekken hoe Gandaham gemaakt wordt, waarom topchef Sam Van Houcke van restaurant Maste (Gent) resoluut kiest voor grondstoffen van eigen bodem en hoe slagersfamilie Vangramberen (Boutersem) al generaties lang traditionele recepten in ere houdt. Ook in de andere schakels gaan innovatie en ambacht hand in hand: van riek tot vork is de sector doorspekt met vakmanschap.

Beroepsfotograaf Jimmy Kets

Jimmy Kets (1979) studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpen, in de afdeling Grafisch Ontwerp en Illustratie. Onmiddellijk daarna ging hij aan de slag als persfotograaf. Momenteel is Kets huisfotograaf bij de krant ‘De Standaard’.

Naast zijn commercieel werk legt Jimmy Kets ook een artistiek parcours af. Hierbij maakt hij beelden die het louter documentaire overstijgen en een metaforische betekenis krijgen. De fotografie van Kets kenmerkt zich door een vleugje surrealisme en humor, een sterk gevoel voor kleur en aandacht voor betekenisvolle details.

LV-VLAM

Meest recent

Meest recent