Startpagina Nieuws van maatschappijen

Corteva Agriscience en Symborg kondigen overeenkomst aan voor bio-fertilizer

Corteva Agriscience en Symborg, een expert in microbiologische technologieën, kondigden een meerjarige overeenkomst aan rond stikstoffixatie op basis van bacteriën.

Leestijd : 1 min

De overeenkomst omvat bijna alle landen van het Europese continent (behalve de Scandinavische landen en Nederland) en Israël.

Met de overeenkomst geeft Symborg een exclusieve distributielicentie aan Corteva voor de endofytische bacterie Methylobacterium symbioticum, die een interactie aangaat met de plant om de benodigde stikstof uit de atmosfeer te halen. Corteva maakt gebruik van haar uitgebreide distributienetwerk, marktbereik en onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten.

Corteva zal twee merken aanbieden, Utrisha N en BlueN, die de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen optimaliseren. Deze baanbrekende technologie biedt toegevoegde waarde door geïntegreerd voedingsmanagement onder natuurlijke veldomstandigheden. Het past zich aan de groeibehoeften van de planten aan en helpt om het opbrengstpotentieel van gewassen duurzaam te maximaliseren. Het zal beschikbaar zijn voor alle voedingsgewassen.

Deze samenwerking betekent een nieuwe stap voorwaarts voor het groeiende wereldwijde biologicals-portfolio van Corteva Agriscience, dat zich richt op het ontwikkelen van biostimulanten, biocontrole en feromoonproducten.

TD

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Grimme vernieuwt Varitron 470

Nieuws van maatschappijen Grimme brengt voor het oogstseizoen 2023 de derde generatie uit van zijn zelfrijdende aardappelrooier Varitron 470. Deze heeft naast een nieuw design, vele doorontwikkelingen. De vernieuwing omvat de wiel- en Terra Trac-variant.
Meer artikelen bekijken