Startpagina Nieuws van maatschappijen

Vredo komt met 15 en 18 m brede zodenbemester

Vredo heeft de eerste Profi XL 15 en 18 m bemesters als prototype in bedrijf gesteld. Dit naast de recent nieuw beschikbare Profi ECO serie met werkbreedtes van 5,25 m tot 7,5 m en de Profi serie met werkbreedtes van 7,5 m tot 12 m.

Leestijd : 2 min

Met de toevoeging van 15 en 18 m Profi XL, vervolledigt Vredo haar zodenbemester assortiment. De marktvraag om flexibeler in te kunnen spelen op rijpaden en spuitspoorteelten in combinatie met steeds lagere giften per hectare en precisiebemesting, heeft geleid tot de ontwikkeling van een geheel nieuwe Vredo zodenbemesterlijn.

Het frame

Met als basis het Profi series frame is het frame van de Profi XL serie geschikt gemaakt voor de werkbreedtes van 15 en 18 m. De 5-delige 15 m en 7-delige 18 m Profi XL bemesters zijn uitgevoerd met een innovatieve in- en uitklapconstructie. Deze constructie verzorgt naast extra stabiliteit en krachtoverbrenging een optimale bodemvolging en vrije pendeling in het veld.

De Profi XL bemester zijn standaard uitgevoerd met actieve bodemvolging. Dit houdt in dat de bemester in het veld de 5 of 7 framedelen vrij kan laten bewegen t.o.v. elkaar. Naast de vrije pendeling bestaat de mogelijkheid om, middels de hydraulische cilinders en de frameconstructie, een eenvoudig instelbare hydraulische voorspanning te creëren waarbij de bemester actief bol of hol ingesteld wordt.

Elementen en schijven

De Profi XL serie is net als de Profi serie uitgevoerd met duo elementen voorzien van dubbele Vschijven (DV) of enkele V-schijven (DS) (beiden op 18,75 cm rijafstand). De eventuele keus voor de nieuwe enkele V-schijf maakt de Profi XL serie ook geschikt om naast grasland, ingezet te kunnen worden voor het bemesten van granen in het voorjaar, het bemesten van akkerland en stoppelland in de zomer.

Dankzij de torsierubbers is het element meestuurbaar. Het gebruik van de rubbers en dubbelzijdige lagers maken de DUO elementen onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht.

De Profi XL bemesters kunnen net als de Profi bemesters worden voorzien van hydraulische of pneumatische afsluiters. Bij de hydraulische variant wordt de bemester als 1 geheel afgesloten door centrale afsluiterbalken gemonteerd op het middenframe, de zijframes en de eindframes. Optioneel kan de bemester uitgevoerd worden met (hydraulische) deelbreedteschakeling, Bij de pneumatische variant wordt de 15 m Profi XL bemester standaard uitgevoerd met 20 secties van 75 cm en bij de 18 m variant zijn er 24 secties van ieder 75 cm.

Optioneel kan de bemester met pneumatische secties worden uitgevoerd met GPS Isobus gestuurde sectieafsluiting. Waarbij het GPS systeem van het trekkende voertuig het in- en uitschakelen van secties overneemt, voor nog exactere precisiebemesting.

Verdelers en slangen

Voor een exacte verdeling van mest over de gehele werkbreedte is zowel de Profi XL 15 m als Profi XL 18 m bemester voorzien van 2 stuks 48-gaats Vogelsang ExaCut ECQ verdelers. Deze verdelers zijn op ideale hoogte gemonteerd voor een exacte dwars- en langsverdeling van de mest. De verdelers klappen middels hydraulische cilinders naar onder weg voor een compacte transportstand van de complete bemester, waarbij de bemester binnen de wettelijke verplichte afmetingen blijft tijdens het wegtransport.

RT-TD

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken