Startpagina Bedrijfsnieuws

Krone bewijst capaciteit en comfort van nieuwe BiG Pack

De nieuwe BiG Pack generatie die Krone het afgelopen jaar heeft voorgesteld, biedt niet alleen comfort maar ook capaciteit in vergelijk tot zijn voorgaande serie. Dat heeft Krone nu via een praktijkstudie bevestigd.

Leestijd : 2 min

Bij de test werd de BiG Pack 1270 uit de 5e generatie en zijn voorgangermodel parallel naast elkaar op een 9 ha groot gerstperceel ingezet. De persen werden met vergelijkbare tractoren bediend.

Hogere persdichtheid

Ondanks dat de test uitsluitend een momentopname was, bleken er duidelijke testwaardes te zijn gemeten. Tijdens het persen in de test met een maximale persdruk kon de nieuwe Big Pack bij een 13% hogere persdichtheid theoretisch 53,5 t/u aan capaciteit bereiken en lag daarmee 20% boven de gemeten waardes van zijn voorganger in dezelfde omstandigheden.

Ook betreffende de maximale persdichtheid overtuigt de nieuwe generatie. Ondanks de 4,7% hogere capaciteit bereikte de pers een persdichtheidstijging van +15% dankzij het 80 cm langere perskanaal.

Praktische comfortontwikkelingen

Naast deze sterke prestaties op het veld beviel de testchauffeur ook de comfortabele bediening van de nieuwe pers, wat de werkzaamheden duidelijk vereenvoudigd. Zelfs minder ervaren chauffeurs kunnen zo de maximale capaciteit uit de Big Pack halen.

Het documenteren van de werkzaamheden op het land is kinderlijk eenvoudig met behulp van Krone SmartConnect dat de gegevens digitaal overdraagt en de werking van Krone SmartTelematics vereenvoudigt.

PowerClean

Een innovatieve ontwikkeling is de nieuwe Krone PowerClean machinereiniging dat naast de knopers ook een groot gedeelte van de machine schoon houdt. Door middel van 2 hydraulisch aangedreven turbines wordt een overdruk gecreëerd dat verontreiniging op de knopers voorkomt en de lucht achter de kappen tot aan het onderstel doorblaast waarbij een groot gedeelte van de machine actief wordt gereinigd.

Positieve reacties werden verkregen over de touwkasten die geïntegreerd zitten in de zijkappen. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen stof en vuil. Ander voordeel van het ontwerp van de touwkasten is dat ze voor het reinigen van de machine schuin omhoog geklapt worden of parallel langs de pers naar beneden.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken