Startpagina Akkerbouw

7,2% van de Belgische landbouwoppervlakte is bio

In 2020 is het succes van de biologische landbouw opnieuw onmiskenbaar. Alle indicatoren bevestigen dat de groei van de sector blijft aanhouden, zo meldt Statbel.

Leestijd : 1 min

Tussen 2019 en 2020 is het aantal biologische landbouwbedrijven met 4,9% gestegen, wat overeenkomt met een stijging van het aantal omgeschakelde en in omschakeling zijnde oppervlaktes van 6,4%. De biologische landbouw is nu goed voor 7,2% van de gebruikte landbouwoppervlakte.

90,8% van de oppervlakte die voor dit soort landbouw wordt gebruikt, bevindt zich in Wallonië. In het noorden van het land is de marge voor een stijging dus het grootst. Zo is de biologische varkensstapel in Vlaanderen in één jaar tijd stevig aangegroeid. 48,4% van de Belgische biologische varkensstapel bevindt zich nu in Vlaanderen.

Ten slotte neemt de biologische pluimveehouderij vooral in Wallonië toe, met 12,7%.

Lees ook in Akkerbouw

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken