Startpagina Akkerbouw

Fyto en mechanische onkruidbestrijding combineren? Er is vooruitgang, maar nog geen mirakeloplossingen

Het in de praktijk brengen van de geïntegreerde bestrijding, het verlagen van de toegelaten dosissen voor verschillende producten, de afwezigheid van nieuwe moleculen en nieuwe werkingswijzen, de weerstand van sommige onkruiden tegen bepaalde actieve stoffen en ten slotte de druk vanwege de maatschappij en de politiek… De chemische gewasbescherming is reeds heel sterk beredeneerd, maar zal in de toekomst nog moeten evolueren, o.m. dankzij de steun van mechanische methodes die op dit ogenblik worden uitgetest.

Er was een massa volk die onder een loden zon vorige maand in Ramillies, in de buurt van Eghezée in Waals-Brabant, de Technische Dagen van de bieten- en cichoreiteelt die door het Bieteninstituut (KBIVB) werden georganiseerd samen met verschillende partners kwam bezoeken. Thema van deze Technische Dagen was de ‘Beredeneerde gewasbescherming vandaag en morgen’.

Er werden meerdere problemen en oplossingen voorgesteld door middel van proeven op het veld en onder de vorm van didactische panelen: de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken