Startpagina Actueel

Export Franse wijnen herstelt van coronacrisis

De export van Franse wijnen en sterke dranken is in de eerste jaarhelft fors hersteld, na de terugval in het coronajaar 2020. Op sommige markten is zelfs opnieuw het niveau van voor de coronacrisis behaald, aldus de sectorfederatie FEVS.

Leestijd : 1 min

In een internationale context die onzeker blijft, is de export hersteld tot een omzet van 7,25 miljard euro", staat in een persbericht. Dat is ruim 42 procent meer dan het jaar voordien. Maar tegenover 2019 -toen er van COVID-19 nog geen sprake was - blijft de groei beperkt tot 8,6 procent. Het feit dat een aantal Amerikaanse sancties werden afgeschaft, heeft de verkoop gestimuleerd.

Ook de heropening van de horeca hielp een handje. Een aantal markten zijn wel nog aan het recupereren en halen nog niet het niveau van vroeger. Bovendien wordt gevreesd dat de vrieskou van dit voorjaar in de Franse wijnstreken, de opbrengst zware schade zal toebrengen. De FEVS wijst erop dat dit het herstel opnieuw kan fnuiken. En dan zijn er nog de logistieke problemen wereldwijd.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken